Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık muhalefete tepki: Tahammül edemezsiniz
TBMM'de bütçe görüşmelerinde Bakan Derya Yanık'ın 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismara ilişkin konuşması sırasında muhalefet milletvekilleri sırtlarını döndü. Bunun üzerine tepkisini dile getiren Bakan Yanık, "Dönmeyin sırtınızı. Sizden öğrenecek tek bir cümlemiz yok. Şimdi sırtınızı neye dönmeniz gerektiğini ben size söyleyeceğim. Lütfen dinleyin. Siz susmayacaksınız biz sustuk, siz susmayacaksınız. Tahammül edemezsiniz çünkü haksızsınız. Yalan söylediğinizi biliyorsunuz" ifadelerini kullandı
ABONE OL2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında konuşmak için kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'a muhalefet tepki gösterdi.
MUHALEFET SIRTINI DÖNÜNCE
Bakan Yanık'ın İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi ile ilgili "Bunu siyaseten muhataplarımıza ateş etme aracı kılarsak bu meseleleri çözemeyiz, bu meselenin mağdurları ikincil bir kez daha mağdur olmuş olur. Buna kimsenin hakkı yok. Bu mağdurların siyasetin aparatı olarak kullanılmasına müsaade edemeyiz. Cinsel istismar konusu ile ilgili milletimizi bilgilendirmek istiyorum. Mağdur 30 Kasım 2020'de savcılığa müracaat etmiş, savcılıktan bize gelmiş. Aralık ayında bize gelmiş, konukevimize almışız" dedi.