Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akdağ açıkladı: Çocuk istismarına karşı kanun paketi 10 gün içinde TBMM'ye sunulacak

        Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çocuk istismarına karşı kurulan komisyonun düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak "10 gün içinde kanun paketini TBMM'ye sunacağız." dedi. Çocuk istismarını engellemek amacıyla toplanan 6 bakanlı komisyonun ilk görüşmesi cuma günü gerçekleşti. 6 saat süren toplantıda caydırıcılığın güçlendirilmesi üzerinde durulmuştu.

        Akdağ, Erzurum Valiliği'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, madde bağımlılığı konusunun Başbakan Binali Yıldırım'ın genelgesiyle bütüncül mücadele alanı haline getirildiğini söyledi.

        İşin koordinasyonu ve başkanlığını Yıldırım'ın kendisine verdiğini belirten Akdağ, şöyle konuştu:

        "İlk iş olarak uyuşturucu ile mücadele için 2018-23 Stratejik Belgesi'ni hazırladık. Bu, çok yoğun bir çalışma oldu, yüzlerce saat çalışıldı, aşağı yukarı sona geldik. Onda da sanıyorum bir 10 günlük zamana ihtiyacımız var, bunları da ortaya koyacağız. Umut ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyuna bunun tanıtımını yapacak. Bunu önemsiyoruz çünkü Cumhurbaşkanımızın meseleye nasıl sahip çıktığını biliyoruz.

        Zamanında sigarayla mücadeleye sahip çıktığı için başarılı olmuştuk. Bu meseleye de inşallah çok ciddi biçimde sahip çıktığı için başarılı olacağız."

        Akdağ, kapalı mekanlarda tütün mamullerinin kullanımıyla ilgili en ufak müsamaha gösteremeyeceklerine dikkati çekerek, "Gerek ikinci el dediğimiz içmeyenlerin etkilenmesi, gerekse kapalı mekanlara içilirse gençlerin sigaraya başlaması gibi sebepler yüzünden bu mücadeleyi kuvvetlendirerek devam ettireceğiz. Önümüzdeki aylarda kapalı mekanlarda neresi olursa olsun sigara içtirmemeye kararlıyız. Uyuşturucuyla ilgili de stratejik belgeyi yayınladıktan sonra aşağı yukarı birer ay aralarla sigara, alkol, kumar ve teknoloji için yeni mücadele planımızı yaz mevsimine kadar tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        "BBP VE SAADET PARTİSİ'NDEN İTTİFAK KONUSUNDA TAVIR BEKLİYORUZ"

        AK Parti-MHP ittifakına da değinen Akdağ, bu ittifakı "mükemmel" olarak tanımladı.

        Toplumun belli alanlarda bir araya gelmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Akdağ, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz, bunun önemini bize gösterdi. Afrin meselesine bakıyoruz, Zeytin Dalı Harekatı'nda bütün toplum bir araya gelebiliyor. Dolayısıyla evet, partiler farklı farklı olabilir ama birbirine yakın düşünceleri olan, özellikle belli konularda mutabık kalmış partilerin ittifak yapması, milli iradenin Meclis'e yansımasını daha da güçlendirecektir. Bugün AK Parti ile MHP arasında gerçekleşen ittifaka diğer partilerin de bir şekilde katılması mümkün olabilir, Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu ifade ettiler.

        Aslında doğrusu biz hem BBP'den hem de Saadet Partisinden bu hususta ortak tavır bekliyoruz. Bunun şekli nasıl olur, bu, teknik bir meseledir, bunu zaten hukukçular çalışıyor, tartışıyor."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ