Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Andrew Garfield: 'Silence'ta bir rahibi canlandırmak için 6 ay oruç tuttum! - Magazin haberleri
        1

        'Sosyal Ağ' ve 'Tick Tick... Boom!' gibi bir çok yapımda yer alan, 'İnanılmaz Örümcek Adam'da canlandırdığı 'Örümcek Adam' rolüyle adını duyuran aktör Andrew Garfield, 2016 yapımı 'Silence filminde' yaşadığı zorluk hakkında konuştu.

        2

        Martin Scorsese'nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Japonya'ya Hristiyanlığı tanıtmak için giden Katolik bir rahibi canlandıran 39 yaşındaki oyuncu, o süreçte çok kilo kaybetmek zorunda kaldığını söyledi.

        3

        "6 AY BOYUNCA ORUÇ TUTTUM!"

        "Ruhsal açıdan inanılmaz bir deneyim yaşadım. Kendime her gün yeni ritüeller yarattım. 6 ay boyunca oruç tuttum çünkü 'Adam' (Driver) ve benim çok kilo kaybetmemiz gerekiyordu." diyen Garfield, bu filmin kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğunu ifade etti.

        4

        Andrew Garfield, "O süreç boyunca kendimi açlıktan öldürdüm diyebilirim." dedi. Sırf role girmek için set çalışanlarına kaba olmak zorunda olmadığını belirten oyuncu, kendini hayali şartlar altında karaktere olabildiğince adadığını söyledi.

        5

        İngiliz aktör, ayrıca film için yaşadığı fiziksel zorluklardan bahsederken 'metot oyunculuğunun' çok yanlış anlaşıldığını ifade etti.

        6

        METOT OYUNCULUĞU NEDİR?

        1900'lü yıllarda Konstantin Stanislavksi aslı Rus tiyatro yönetmeninin ortaya attığı 'metot oyunculuğu', oyuncuların karakterleri canlandırırken fiziksel, ruhsal ve duygusal olarak kendini adaması anlamına geliyor. Marlon Brando, Daniel Day-Lewis ve Robert De Niro gibi ünlü oyuncuların bu tekniği sık sık kullandığı biliniyor.

        7

        EMMY ADAYLIĞI KAZANMIŞTI

        Son olarak 'Under the Banner of Heaven' adlı mini dizide Amerikalı bir dedektifi canlandıran Andrew Garfield, Emmy Ödüllerinde 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olmuştu.

        Fotoğraflar: AP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ