Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Joe Biden, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun mayıs itibarıyla petrol üretiminde kesintiye gitme kararının düşünüldüğü kadar kötü olmayacağını söyledi.

        Minnesota eyaletine seyahati sırasında basın mensuplarıyla yaptığı konuşmada, OPEC+ grubunun kararına ilişkin "Bu, düşündüğünüz kadar kötü olmayacaktır." ifadesini kullandı.

        ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu belirtmiş, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını ileri sürmüştü.

        OPEC+ ülkeleri, geçen hafta sonu aldıkları kararla birlikte, mayıs ayı itibarıyla yıl sonuna kadar günlük 1 milyon varili aşkın kesintiye gitme kararı almıştı.

        OPEC+ ülkeleri, 5 Ekim 2022'deki toplantıda da günlük petrol üretimini Kasım 2022'den itibaren günlük 2 milyon varil azaltmaya gitmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler