Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam SON DAKİKA: Instagram fenomeni Josi Maria hayatını kaybetti
        1

        Yıllardır anoreksiya ile savaşan ve hastalıkla mücadelesini sosyal medya üzerinden paylaşarak takipçilerini uyaran Alman influencer Josi Maria'dan üzücü haber geldi.

        2

        24 yaşındaki sosyal medya fenomeni kalp yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdi.

        3

        Arkadaşı Vanja Resova ile birlikte İspanya'daki Kanarya Adaları'na gitmeye karar veren Maria'nın uçak yolculuğu esnasında rahatsızlandığı bildirildi.

        4

        Resova ile otele vardıkları sırada Maria'nın iki gündür yemek yemediği ortaya çıktı.

        5

        Resova'nın, gece uyandığında arkadaşı Josi'nin hayatını kaybettiğini fark ettiği ifade edildi.

        6

        Anoreksiyanın tehlikeleri konusunda etrafındaki herkesi uyaran genç kadının ölümünden bir süre önce "Anoreksiyadan ölen 10 kişiden biri olmak istemiyorum" sözlerini kullandığı ortaya çıktı.

        7

        Genç kadının ölümünün ardından annesi şu cümlelerle üzüntüsünü paylaştı:

        8

        "Sen dünyadaki bir melektin. Bu ciddi hastalığa karşı savaşırken seni sevdik, sonuna kadar sana hayranlık duyduk. Yine de sen bu savaşı kaybederken çaresizce izlemek zorunda kaldık."

        9

        Josi, sosyal medya hesaplarından anoreksiya ile mücadelesini açıkça takipçilerine duyurmuş ve "Düşüncelerimi paylaşmak ve aktif olarak anoreksiyayla mücadele ettiğimi göstermek istiyorum. Hangi psikolojik rahatsızlığımız olursa olsun kendimizi saklamamamız gerektiğini söylemek de istiyorum. Kendisinden şüphe duyan herkese hepinizin harika olduğunu söylemek istiyorum..." demişti.