Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin aktif olarak tek başına çalışabilen tek kadın gezici ve sabit radar görevlisi Zehra Büyükadam, 19 yıldır baba mesleğini büyük bir özveriyle sürdürüyor. Kendisi gibi polis memuruyla evli 2 çocuk annesi Büyükadam, akraba ve arkadaşlarının, ‘Bizim arabayı artık pas geçersin’, ‘Bizim plakayı ezberledin dimi?’ şeklinde kendisine takıldığını, hız konusunda da radarın her an kayıtta olduğunu ve kimseye taviz vermediğini dile getirdi.

        Antalya’da kendisini gibi polis memuruyla evli 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Zehra Büyükadam Türkiye’nin tek gezici ve sabit radar görevini aktif olarak tek başına yapıyor. Kendisini fark eden sürücülerin şaşkınlığını gizleyemediği Büyükadam’ın, hayat ve başarı hikayesi de tüm kadınlara örnek oluyor.

        Babası gibi polis olabilmek için üniversiteyi bırakan Büyükadam, 1999 senesi haziran ayında hayallerindeki mesleğine ilk olarak Kütahya’da başladı. Buradaki emniyet yurdunda bir yıl kadar çalışan Büyükadam, ardından kendisi gibi bir polis memuruyla evlendi ve eşinin atamasıyla birlikte Batman’da 4 yıl boyunca çalıştı. Büyükadam, ilk trafik görevine ise 2004 yılında Antalya’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde başladı, 2011 yılına kadar da evrak işleri ve yaya devriye görevlerinde bulundu.

        Hızı sınırını aşana acımıyor

        Bu görevlerin ardından 7 yıldır Antalya şehir merkezinde gezici ve sabit radar görevi verilen Büyükadam, sürüş anında ve sabit pozisyonda gösterdiği özverisiyle dikkat çekiyor. Mesai arkadaşıyla birlikte ikili görevlerin yanı sıra tekli görevleri de başarıyla sürdüren Büyükadam’ın gözünden, hız sınırını aşan sürücüler kaçamıyor. Sivil bir vatandaş görüntüsüyle dikkatleri çeken tecrübeli polis memuru, ihlal gerçekleştiği anda kimsenin gözünün yaşına bakmadan cezai işlemi uyguluyor.

        Sürücüler şaşkın

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler