Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Asgari ücret toplantısı ne zaman? Ocak 2023 Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı tarihleri - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Kasım ayının son haftasına girmemizle birlikte 2023'te asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin sorgulamalar artış gösterdi. 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücret toplam dört toplantının sonucunda belirlenecek. İşte asgari ücret tespit komisyonu toplantı tarihleri...

        2

        ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN?

        Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun 6 Aralık’ta genel kurul toplantısı yapılacak. Bu yılki asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının, bu tarihten hemen sonra başlaması bekleniyor.

        3

        Bu toplantının hemen ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 7-8-9 Aralık tarihlerinde bir araya gelmesi ve ilk toplantısını gerçekleştireceği tahmin ediliyor.

        4

        2023 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

        Net asgari ücret geçen yılın tamamında aynı olurken bu yılın ilk 6 ayında 4253 TL, ikinci 6 ayında 5500 TL olarak uygulandı. Bu durumda aylık ortalama net asgari ücret 4.876.5 TL oldu. Karşılaştırmayı bu rakam üzerinden yaparsak net asgari ücret geçen yıla göre yüzde 72.55 oranında artmış bulunuyor.

        Bugün asgari ücret 5 bin 500 TL. Asgari ücretin net 7 bin 500 TL olması için yüzde 36.5 artması gerekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ