Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Astsubay sonuçları açıklandı! msb.gov.tr astsubay başvuru sonuçları sorgulama ekranı

        Bir süredir büyük merak ve heyecanla astsubay alımı başvuru sonuçlarını bekleyen adaylar için bekleyiş sona erdi. 2017 yılı dış kaynaktan astsubay alımı sonuçları, Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. Peki astsubay başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? MSB astsubay sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

        ASTSUBAY ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Binlerce astsubay adayının büyük merak ve heyecanla beklediği dış kaynaktan muvazzaf astsubay alımı başvuru sonuçları an itibarıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, değerlendirme aşamasının tamamlandığı ve06 Kasım – 28 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Seçim Aşaması Faaliyetleri için aday başvuru sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

        REKLAM
        MSB ASTSUBAY ALIMI SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda aşağıdaki ifadelere yer verildi;

        2017 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temini kapsamında 06 Kasım – 28 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Seçim Aşaması Faaliyetleri için aday başvuruları değerlendirilmiştir.

        Başvuruda bulunan adaylardan Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılanlar çağrı formunda belirtilen tarih ve saatte MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Mamak / ANKARA) adresinde hazır bulunacaklardır.

        Seçim Aşaması Faaliyetleri

        Birinci gün; Kayıt-Kabul, Fiziki Kontrol, Fiziki Yeterlilik Testi, Kişilik Değerlendirme Testi yapılacaktır. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) giyinmiş olarak gelmeleri gerekmektedir.

        İkinci gün; Mülakat ve Hastane Sevk işlemleri yapılacaktır. Deniz Piyade başvurusu olan adayların hastane sevk işlemleri yüzme testinden sonra yapılacaktır.

        Üçüncü gün; Mülakatta başarılı olan “Deniz Piyade” adaylarının saat 07.30’da Kara Harp Okulu Komutanlığı Bakanlıklar/ANKARA adresinde, yüzme testi yapılacaktır. Adayların yüzme testi için yanlarında mayo, terlik, bone ve havlu getirmeleri gerekmektedir. Yüzme sınavları 13 Kasım – 01 Aralık 2017 tarihleri arasında planlanmıştır.

        Not: Haftasonlarına sınav planlanmamıştır.

        • Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile Sınav Çağrı Belgesinin çıktısını yanlarında getireceklerdir.
        • “Askerliğe elverişli değildir” raporu olan adayların seçim aşaması sınavlarına gelirken raporlarını da yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
        • Adayların belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslimetmemeleriönem arz etmektedir.
        • Cep telefonu ile sınav merkezine giriş kabul edilmemektedir. Sınava gelirken cep telefonu getirilmeyecektir.
        • Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsunişlemleri iptal edilecektir.
        • Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.
        • Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıcaposta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.
        • MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında sınav ve mülakat süresince adaylara yemek ve su ikramında bulunulacaktır.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ