Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Korona isyanı! Son dakika: Avrupalılar tedbirlere karşı sokaklara döküldü - Korona haberleri
        1

        Belçika'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artması üzerine sıkılaştırılan tedbirleri protesto eden yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı protestoda arbede yaşandı.

        2

        Yaklaşık 35 bin kişi, dün öğle saatlerinde Brüksel'deki Kuzey Tren İstasyonu önünde toplandı.

        3

        Topluluk, "Birlikte Özgürlük İçin" ismini verdikleri protesto yürüyüşü kapsamında, Avrupa Birliği (AB) kurumlarının bulunduğu meydana doğru harekete geçti.

        4

        Bir süre barışçıl şekilde "özgürlük" sloganları atarak yürüyen topluluk, daha sonra çeşitli objelerle polise saldırdı, havai fişekler kullandı, çöp tenekelerini ve barikatları ateşe verdi.

        5

        6 polis aracının kullanılamaz hale getirildiği protestoda, 44 kişi gözaltına alındı.

        6

        Belçika hükümeti, vaka sayılarındaki artış nedeniyle maske takma ve evden çalışma zorunluluğu gibi tedbirleri geri getirmişti.

        7

        Yeni tedbirlere göre, iç mekanlarda 50, dış mekanlarda 100'den fazla kişiyi içeren ve "Güvenli Kovid Belgesi" ile girilen yerlerde de maske takmak zorunlu hale geldi.

        8

        Söz konusu belge, kişilerin aşılarının tam olduğunu, son 48 saatte PCR testi yaptırarak negatif sonuç aldıklarını ya da yakın zamanda hastalığı atlattıklarını kanıtlıyor.

        9

        Ayrıca 1 Nisan 2022'den itibaren Kovid-19'a karşı aşı olmayan sağlık çalışanlarının, işine son verilmesi kararı alınmıştı. Salgında 4. dalgayı yaşayan Belçika'da günlük vaka sayıları 10 binin üstünde seyrediyor.

        10

        Avusturya’nın başkenti Viyana’da 50 bine yakın gösterici, koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle ülke genelinde 20 gün süresince uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına tepki gösterdi.

        11

        Şehrin önemli meydanlarından Heldenplatz’da toplanan göstericiler, Avusturya bayraklarının yanı sıra, "Kapanmaya hayır", "Aşı zorunluluğuna hayır" ve "Özgürlük" yazılı pankartlar açtı.

        12

        1 Şubat 2022’de yürürlüğe gireceği açıklanan aşı zorunluluğuna da tepki gösteren konuşmacılar, zorunlu aşının anayasaya aykırı olduğunu savundu.

        13

        Polis, Kovid-19 tedbirlerine uymayan en az 10 kişiye yasal işlem yapıldığını, polise mukavemetten 10 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

        14

        Ülke genelinde bugün yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamasına tepki gösteren konuşmacılar, iktidarın süreci yönetemediğini ileri sürerek istifa çağrısında bulundu.

        15

        Günlük vaka sayılarının 15 binin üzerine çıktığı Avusturya’da iktidar dördüncü dalgayı kontrol altına alabilmek için bugünden itibaren 20 gün geçerli olacak sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını, 1 Şubat 2022'den itibaren de aşının zorunlu kılınacağını duyurmuştu.

        16

        Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları karşıtı gösteri iptal edilmesine rağmen kalabalık bir grup Dam meydanında toplanarak yürüyüş yaptı.

        17

        Hollanda Polisinden yapılan yazılı açıklamada, Rotterdam kentinde Kovid-19 kısıtlamaları karşıtı gösteride eylemcilerin havai fişek kullandığı ve yangın çıkardığı belirtildi.

        18

        Toplumsal olaylara müdahale aracının devreye girdiği gösteride polisin açtığı uyarı ateşi neticesinde en az 2 kişinin yaralandığı ve 51 kişi gözaltına alındığı açıklandı.

        19

        Geçici hükümet, 2 Kasım'da, Kovid-19 vaka sayılarının artmaya başlamasının ardından maske ve mesafe kuralının geri getirildiğini ve Kovid-19 kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini, 12 Kasım'da ise kısmi kapanmaya gidildiğini açıklamıştı.

        20

        İrlanda'da aşı zorunluluğuna karşı protesto düzenlendi

        21

        Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta belediye binası önünde toplanan kalabalık yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının zorunluluğuna karşı protesto düzenledi.

        22

        Polis, gösteri nedeniyle bazı yolları trafiğe kapattı.

        23

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ