Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ayhan Akman'dan Galatasaray, Tudor, Arda Turan transferi ve Asamoah açıklamaları! - Galatasaray haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'da Igor Tudor'un yardımcılığını yapan Ayhan Akman, TRT Spor'a açıklamalarda buldunu. Mustafa Cengiz'in seçilmesinin sürpriz olduğunu söyleyen Akman, Tudor'la anlaşamadığı noktalar olduğunu da belirtti. Akman ayrıca, Arda Turan'la ilgili de konuştu. Akman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        2

        "Seçimde çok büyük bir sürpriz oldu, kimsenin beklemediği bir sonuçtu. Dursun Özbek de böyle bir şey düşünseydi, seçim kararı almazdı. Özbek'in Terim hamlesinden sonra rahatlıkla kazanacağını düşünüyordum."

        3

        "Tudor'la çalıştığımız zamanlarda bir şey yapmadığım, hiç karışmadığıma yönelik eleştiriler alıyordum ancak yardımcının fonskiyonları bellidir. Yardımcı hocalığı bilmeyenlerin eleştirilerini önemsemiyorum. Soyunma odasını yedek kulübesi atmosferini bilmeyenler konuşuyor. Ben bir hocaya göre gereğinden fazla söz sahibi oldum hatta."

        4

        FENERBAHÇE MAÇI VE 3'LÜ SAVUNAM TERCİHİYLE İLGİLİ

        "Fenerbahçe maçındaki 3'lü savunma tercihi, tamamen hocanın kararıydı. O maçta da ilk defa 3'lü oynadık. Bu sistemi deneyebilirsiniz, üzerien çalışabilirsiniz ancak biz takımı kurarken 4'lü savunma üzerine kurmuştuk. Hatta Fenerbahçe maçı öncesi Tudor'la ciddi şekilde tartıştık."

        5

        "Öyle bir rüzgar oluştu ki Galatasaray çok az puandaymış, kötü bir gidişat varmış gibi... Baktığınız zaman Galatasaray 17 haftanın 15'ini lider götürmüş ve ilk yarının sonunda liderin sadece 1 puan gerisindeydi."

        6

        "Geriye dönüp baktığımızda iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Geçen sezondan 10-11 oyuncu ayrıldı, bunlar hep ciddi oyunculardı. Sneijder, Bruma, Podolski gibi ciddi oyuncular gitmiş ve yeni bir takım kurulmuştu."

        7

        "Yeni takımı oluşturmak ve hemen iyi sonuçlar almak zor olarak görünüyordu. Kötü bir şekilde ayrıldığımızı düşünmüyorum Galatasaray'dan."

        8

        "20-25 DAKİKA GALATASARAY'A YAKIŞMAYACAK OYUN OYNADIK"

        "Beşiktaş maçının ilk yarısında ortalama bir oyun vardı, Beşiktaş'ın hiçbir şekilde üstünlüğü yoktu. İkinci yarıya ise çok tutuk başladık, zaten 46. dakikada Muslera'nın hatasıyla geri düştük."

        9

        "Golden sonra da takım kırıldı, bir 20-25 dakika var ki Galatasaray'a hiç yakışmayan bir oyun oynadık."

        10

        "Bana göre hocayla oyuncular arasında çok kötü bir durum yoktu. Tabii ki anlaşamadığı oyuncular vardı ancak hiçbiri için Tudor'u sevmiyordu diyemem."

        11

        "Sneijder'in Galatasaray'a katkısı, çok büyük işler tartışılamaz. Ancak dönüp baktığımızda doğru zamanda bir ayrılık kararı verdiğimizi düşünüyorum."

        12

        "Arda transferi her zaman konuşuldu. Tamamen yönetimimizin başkanımızın transferiydi. Yüksek meblağlar vardı maddi olarak. Arda Turan'ın sonuçta Barcelona'da bir sözleşmesi vardı. Bana sorulduğunda Arda'ya ihtiyacımız olduğunu söyledim. Arda'nın adamlığına ve karakterine inandığım için pozitif baktık."

        13

        "ÇALIŞMADIĞIM DÖNEMİN PARASINI ALMAM"

        "Sezon sonuna kadar alacaklarımın ödenmesi şeklinde bir teklif yapıldı ancak çalıştıklarımın ödenmesinin yeterli olacağını söyledim. Galatasaray bizim kulübümüz, evimiz. Çalışmadığım dönemin parasını almam."

        14

        "Tudor'la devam edilseydi hedefe ulaşılır mıydı bilmiyorum. Derbilerdeki başarırızlık bu ayrılığa sebep oldu. Ancak inan ben de devam etseydik başarılı olur muyduk net bir şey diyemiyorum."

        15

        "Selçuk İnan'la Fenerbahçe maçının ardından bir tartışma yaşamıştık ancak hemen sonunda konuyu tatlıya bağladık. Futbolda bu tarz tartışmalar olur, önemli olan konunun hemen kapanması. Zaten daha sonra da özür diledi benden"

        16

        "Yapılan bütün transferlerde onayım vardı, bir tek Latovlevici transferi biraz aceleye geldi. Orada asıl hedef Kwadwo Asamoah'tı. Oyuncu gelmek istedi 'Bitti' dendi ama Juventus bırakmadı."

        17

        "Tudor hocadan sonra en doğru tercih Fatih Terim'di, son derece doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Takım kaliteli ve tecrübeli oyunculardan oluşuyor, Terim de bu takımı yönetebilecek bir isim. Galatasaray, şu anda en büyük şampiyonluk adaylarından."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ