Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ayn El Arab nerede? İşte Ayn El Arab haritası ve nüfusu...

        Ayn El Arabnerede? sorusu son olarak Ayn El Arab’ın güneyindeki ABD'ye ait gözetleme noktası dün saat 15:00’ten itibaren boşaltıldığı bildirilmesiyle tekrar gündeme geldi. Barış Pınarı Harekatı kapsamında yer alan Ayn El Arab büyük önem teşkil ediyor. İşte Ayn El Arab haritası ve nüfusu...

        AYN EL ARAB NEREDE?

        KobaniveyaAyn el-Arab,Suriye'de bir kenttir. Türkiye'nin Şanlıurfa,Suruçilçesinin güneyinde yer alır.

        AYN EL ARAB HARİTASI

        Harita

        AYN EL ARAB TARİHİ VE NÜFUSU

        KobaniveyaAyn el-Arab,Suriye'de bir kent. Türkiye'nin Şanlıurfa,Suruçilçesinin güneyinde yer alır. 54.681nüfusasahiptir. Nüfusunun yaklaşık %90'lık kesiminiKürtleroluşturmaktadır. 2012'de Kürt askeri gücüYPG'nin kontrolüne geçinceye kadarSuriye'ninHalep İli'nin,Ayne'l-Arap İlçesi'nin merkezi idi.Rojavayönetimi tarafındanKobani Kantonununmerkezi ilan edildi.Aynı zamanda kentteTürkmen(% 5),Arap(% 4) veErmeniler(% 1) de yaşamaktadır.

        AYN EL ARAB'IN İSMİ NEREDEN GELİYOR?

        Kobani adıcompany(şirket) sözcüğünden gelir; 1911 yılındaBağdat Demir Yolu'nu yapanDeutsche Bankşirketine gönderme yapılmaktadır.

        Osmanlı Devleti170 köyün dahil olduğu bölgeyeOsmanlıca"Arappınar"adını vermişti.İstasyonun etrafındaki şehir daha sonra büyüdü. O tarihlerde demiryolunun bugün sınırın böldüğü diğer bölgenin adına daMürşitpınaradı verildi.SuriyeHükümeti 1980'lerde Araplaştırma politikaları gereğince Osmanlıca'daki Arappınar adını çevirerek عين العرب (Ayn-el Arab) adını vermiştir.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ