Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Baharın müjdeleyicisi leyleklere kar sürprizi

        Baharınmüjdecisi olarak kabul edilen leylekler, ilkbahar mevsimi ile havaların ısınması sonrası Türkiye'de hava sıcaklığının en düşük seyrettiği illerdenKars'ın Arpaçay ilçesi Kuyucuk köyündeki daha önce göç ettikleri yuvalarına dönmeye başladı. Ancak leylekler mart ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen bölgede etkili olankaryağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Köye gelen ve bir kaç gündür devam edenkaryağışının doğayı yeniden beyaza bürümesi sebebiyle leylekler de yiyecek bulmakta güçlük çekiyor.

        REKLAM

        AA'nın haberine göre her yıl şubat ayının son haftası ile mart ayının ilk haftalarında bölgeye gelen leylekler yazı burada geçirip kışın yaklaşmasıyla sıcak bölgelere göç ediyor. Köylülerden Asim Polat, kısa süre önce bölgeye gelenbaharınmüjdeleyicisileyleklerin kar sürpriziylekarşılaştığını söyledi.

        Polat, geçen yıl mart ayının sonunda havaların sıcak olduğunu ancak bu yılkaryağışının etkili olduğunu anımsatarak, "Geçen yıl bu zamanlar havalar sıcaktı, leylekler geldiklerinde sıcak havaylakarşılaşmıştı, bu defa hava soğuk. Havalarınkaryağışlı ve soğuk gitmesi leylekler için sıkıntı çünkü yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar" diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ