Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bakan Özer'den son dakika açıklaması: Lise 12. sınıflara devamsızlık kalktı mı? Lise sonda sınıfta kalma var mı? 12. sınıflar devamsızlıktan kalacak mı? Devamsızlık konusu son durum
        1

        Bakan Özer son dakika açıklamaları ile dikkat çekti. Üniversite hazırlığı yapan lise son sınıf öğrencileri devamsızlık bilgisi hakkında yapılan açıklamaları araştırıyor. Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İlk defa burada açıklıyorum" diyerek konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte, merak edilen soruların yanıtı...

        2

        SINIF GEÇME İLE İLGİLİ ESNEKLİK YAPACAĞIZ!

        Bakan Özer, üniversitesi sınavı döneminde lise son sınıf öğrencilerinin yaşadıkları okula devam stresine ilişkin soru üzerine, 1-2 haftadan bu yana bu konunun gündemlerinde olduğunu dile getirdi.

        Özer, yaptığı açıklamada, "Covid-19 salgını sürecinden geçtik. Tüm ülkeler için beklenmedik, ilk defa deneyimlenen bir süreç oldu. Öğrencilerimizin her zaman yanında olmak için çalışan bir bakanlığız. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın.

        3

        Tüm öğrencilerimizi devamsızlıkla ilgili hiçbir sorun olmadan mezun edeceğiz. Sorumluluk sınavına girip sınıf geçmeyle ilgili de çok esneklik yapacağız. Hangi dersleri aldıysa hepsinden sorumluluk sınavına girebilecek öğrenci. Amacımız, öğrencilerimize imkan verip, eğer başarabilirlerse hiç yıl kaybı olmadan süreçleri rahatlıkla ilerletebilecekleri, kariyerlerine devam edebilecekleri bir mekanizma inşa etmek.