Bakan Tekin'den "Okul kayıtlarında planlamaların sabote edilmesini engelleyeceğiz" vurgusu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul kayıtlarında adrese dayalı yerleştirme yaptıklarını, ancak çocuklarını adres dışındaki okullara kaydettirmek isteyenlerin baskılarına karşı okul planlamalarının sabote edilmesini önleyeceklerini belirtti
ABONE OLBakan Tekin, Erzurum'daki Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen "İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak kendilerini Türkiye'nin en büyük ailesi olarak tanımladıklarını söyledi.
Milyonlarca insana hitap ettikleri için bu devasa yapıda sağlıklı bir iletişim mekanizmasının oluşturulması gerektiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu: "Eğer sağlıklı bir iletişim mekanizması kurulamazsa, bu ailenin fertleri arasında bir uyum tesis edilemezse bu kadar büyük bir yapının başarılı olma şansı, aynı sesi çıkarma şansı, aynı amacı hayata geçirmek için mücadele etme şansı olmaz. Dolayısıyla biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak başlangıçtan beri en temel hedefimiz bakandan başlayıp en ücra köşedeki arkadaşımıza kadar Milli Eğitim Bakanlığının ne yaptığını bütün fertlerinin bilmesi ve bu bilgi dahilinde bir bütünün parçaları mantığıyla hareket ederek, bütünü tamamlayan, uyumu tesis eden bir şekilde çalışmasını temin etmek, bizim başlangıçtan beri en temel hedefimizdir. Bunu hayata geçirmek için yaptıklarımız, Bakanlık Merkez Teşkilatı'nda birimlerin birbirleriyle iletişim halinde çalışması için yaptıklarımız, okul okul gezerek öğretmen arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetlerin hepsinin esprisi burası. Biz Anadolu'daki bütün ilçelere genel müdür düzeyinde arkadaşlarımızı göndererek meramımızı anlattık, anlatmaya çalıştık."