Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde belediye tarafından geleneksel yöntemle ata tohumundan yetiştirilen 4 bin 500 sebze fidesi ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.

        Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce ilçeye bağlı kırsal mahallelerden araştırılarak toplanan ata tohumları kullanılarak yetiştirilen domates, patlıcan ve biber fidelerinin dağıtımı, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve meclis üyeleri tarafından yapıldı.

        Ertaş, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ata tohumlarını geçmişten geleceğe taşımak amacıyla bulup, koruyup çoğaltarak sahip çıktıklarını söyledi.

        İlçe halkının bu tohumlara sahip çıkmasını istediklerini belirten Ertaş, "Bu, geçmişimize sahip çıkıp geleceğe taşınmasını sağlama projesi. Ciddi bir ilgi görüyor." dedi.

        Fidelerden alan vatandaşlar ise projeden dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler