Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bartın maden ocağı patlaması SON DURUM: 41 madenci hayatını kaybetti! Bartın maden ocağı sahibi kim, nerede ve kaç metre derinde? 16 Ekim Pazar
        1

        Bartın Amasra'da meydana gelen maden patlaması sonrası gözler facianın yaşandığı bölgeye çevrildi. Programını iptal eden ve patlamanın yaşandığı bölgeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 41 madencinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Edinilen bilgiye göre, 11 işçi yaralanırken 58 işçi de kurtarıldı. Peki Bartın'daki maden ocağı nerede, kime ait, sahibi kim ve patlama kaç metre derinlikte oldu? İşte Bartın maden ocağı patlaması son dakika gelişmeleri...

        2

        BARTIN MADEN OCAĞI NEREDE?

        Bartın'da grizu patlamasının metdana geldiği maden ocağı Amasra ilçesinde yer alıyor. Ocağın adresi ise kayıtlarda "Gömü 1 Nolu İşletmesi Çınar Yolu Mevkii No: 80/1, 74310 Amasra/Bartın" şeklinde geçiyor.

        BARTIN TTK MADENİ'NİN KONUMU İÇİN TIKLAYIN

        3

        BARTIN MADEN OCAĞI KİME AİT?

        Bartın'da grizu patlaması meydana gelen maden ocağı, Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı bir işletmedir.

        4

        BARTIN'DAKİ MADEN OCAĞI DERİNLİĞİ KAÇ METRE?

        Patlamanın meydana geldiği maden ocağının derinliği kesin olarak bilinmemekle beraber patlama sonrası yüzeyden 300 ve 350 metre drinlikteki kotlarda madencilerin mahsur kaldığı biliniyor.

        GRİZU PATLAMASI NEDİR? - TIKLAYINIZ

        5

        41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin son bilgileri aktardı. Soylu şunları söyledi:

        "Dün saat 18.15 civarında Amasra'da bir patlama meydana geldi. Türkiye'nin birçok yerinden arama kurtarma için, destek için tüm kurumlarımız hem bu konuya yetkin Enerji Bakanlığı'na bağlı kurumlar, AFAD'dan Sağlık Bakanlığı'na, Kızılay'dan UMKE'ye kadar bütün arama kurtarma ve sağlık personellerimiz seferber oldu. İsterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Bu saatten itibaren yapılan çalışmalarda 300-350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve büyük bir çaba sarf edildi.

        07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklmasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. 40 Şehidimize ulaştık. Kahraman madecilerimiz arkadaşlarını orada bırakmamak için büyük bir fedakarlık ortaya koydu. 40 madencimizi, 40 şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık. 11 yaralımız da hastanede. 40 madencimizin kimliği belirlendi. 26 şehidimizin kimliğini açıklamıştık. 14 şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız. 1 madenci için belirsizlik var.

        Bu çalışmaların başından itibaren ailelerle buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah hem milletimize hem ailelerine hem mesai arkadaşlarına hem de tüm madencilere sabır versin."

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖLGEYE GİTTİ

        Soylu'nun açıklamasının ardından Bartın'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, madende kalan son işçinin de cansız bedenine ulaşılması sonucunda can kaybının 41'e yükseldiğini açıkladı

        Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından başlayan yangının büyük oranda kontol altına alındığını belirtti.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ