Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bel Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?

        Birçok kişinin hayat kalitesini de oldukça olumsuz yönde etkilediği bilinmekte olan bel ağrısı neden olur, nasıl geçer ve bel ağrısına ne iyi gelir soruları birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Biz de yazımızın devamında bel ağrısı hakkında merak edilen bilgileri derledik. İşte o bilgiler…

        Birçok sebeple ortaya çıkabileceği bilinen bel ağrısı birçok kişiyi olumsuz etkilemekte ve ilerleyen problemlerin bir sonucu olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bir anda ortaya çıkan bir ağrı ya da uzun süre hafif seyreden kronikleşmiş bir ağrı olarak da kendini gösterebilir. Bel ağrısının her iki türü de günlük yaşamı olumsuz etkilemekte ve iş yaşamında da eksikliklere yol açabilmektedir. Bu nedenle de toplumun büyük kesimini etkileyen bu sağlık problemi kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Bel ağrısına ne iyi gelir, Bel ağrısına iyi gelen hareketler nelerdir gibi sorular merak konusu olmaktadır. Yazımızın devamında bel ağrısı ile ilgili merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

        REKLAM

        Bel Ağrısı Neden Olur?

        Bel ağrısının birçok sebebi olabilmektedir. Bunlardan bazıları bel bölgesindeki kaslarda, dokularda ya da omurgada meydana gelen problemlerden kaynaklanabilir. Fakat bazıları ise bel çevresine yakın olan mide, böbrek, apandisit gibi organlarda meydana gelen hastalıklar sebebiyle de olabilmektedir.

        Bel ağrısının en yaygın sebeplerinden biri de bel fıtığı olmakla birlikte bel ağrısı nedenleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

        • Beli zorlayacak ters hareketler, ağır kaldırma
        • Bel fıtığı,
        • İncinme, kireçlenme, kayma gibi çeşitli omurga sorunları
        • Birçok farklı sebebe bağlı olarak gelişebilen belde tutulma (ters hareket, üşütme gibi)
        • Bel çevresindeki organlarda meydana gelen tümörler
        • Psikolojik sebepler
        • Doğum esnasında oluşmuş olan bozukluklar
        • Böbrek yetmezliği
        • Bel çevresinde bulunan mide, böbrek, karaciğer gibi organlarda oluşan hastalıklar

        Bel Ağrısı Nasıl Geçer?

        REKLAM

        Bel ağrısı, birçok nedenden kaynaklanabilen bir problemdir ve bu problemler bel çevresi kas ve kemikleri dışındaki organlar sebebiyle de meydana gelebilmektedir. Bu nedenle bel ağrısının geçebilmesi için öncelikle uzman doktorlara görünüp nedeninin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Eğer problemin bel çevresi kas, doku ve kemiklerinden kaynaklandığından emin olunmuşsa bel ağrısının geçmesi için şu yollar izlenebilir:

        • Bel ağrısı için çeşitli egzersizler
        • Sıcak-soğuk uygulamaları
        • Açma-germe hareketleri
        • Ağrı kesici ve kas gevşetici kullanımı
        • Masaj
        • Ağrı bandı kullanımı
        • Cerrahi müdahale

        Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

        Bel ağrısı birçok sebepten kaynaklanabilmektedir. Fakat bel ağrısında ilk akla gelen bel omurilik ve omurga sorunları olmaktadır. Bu sebeple ilk olarak ortopedi uzmanına gidilebilir. Ortopedi uzmanının uyguladığı tetkikler sonucunda bel çevresi kemik ve dokularından kaynaklı bir problem yoksa nöroşirurji uzmanına da görünülebilir. Omurilikle ilgili herhangi bir problem olmadığı gözlenirse bel çevresindeki organlarda meydana gelen bir problem olduğu düşünülebilmektedir. Ortopedi ve nöroşirurji uzmanları bu konuda yönlendirecektir.

        REKLAM

        Bel Ağrısına İyi Gelen Hareketler

        Bel ağrısı birçok kişiyi etkileyen rahatsızlıklardan olduğu için bel ağrısına ne iyi gelir sorusu sıklıkla merak edilmektedir. Bel ağrısını anlık olarak hafifletecek bazı hareketler de bulunmaktadır. Bel ağrısına iyi gelen hareketler ise şöyledir: sırt üzeri uzanmak ve gevşemek, bir süre bu pozisyonda kalmak bel ağrısını oldukça hafifletecektir.

        İkinci olarak sırt üzeri uzandıktan sonra beli birkaç santimetre havaya kaldırmak ve sonrasında bırakmak da bel ağrısına iyi gelen hareketler arasındadır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ