Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Bertolucci hepimize fener oldu'

        Ferzan Özpetek, 77 yaşında hayatını kaybeden ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci için "Bence bir sanatçı işini yaparken cesur olmalıdır ve Bertolucci de cesur bir yönetmendi. Sadece benim için değil tüm dünya sineması, İtalyan sineması, hepimiz için büyük bir yönetmen. Bertolucci'nin sineması hepimiz için bir fener oldu" şeklinde yorum yaptı.

        Ferzan Özpetek, Bernardo Bertolucci ile 5 - 6 ay önce karşılaştıklarını, birbirlerine sarılarak selamlaştıklarını belirtirken ünlü İtalyan yönetmen için yorumlarına şu sözlerini de ekledi; "Halen olağanüstü etkilendiğim bir şey var. Her filmimden sonra bana mesaj atar veya telefon açardı. Hatta 'Karşı Pencere' filminin ilk olarak adı 'Karşı Pencereler' olacaktı ama o, vurgunun filmde konu olan tek bir pencereye yapılmasını, filmin adının 'Karşı Pencere' olması gerektiğini söyledi. Yapmak istediklerini, hislerini filmlerine yansıtabilmek çok önemli bir şey. Hiçbir şeyden korkmadan hissettiklerini yapmak, bu çok önemli. Bertolucci'nin bu duruşu benim içimde her zaman var olacak" ifadesini kullandı.

        Roma'da hayatını kaybeden Bernardo Bertolucci, 2007 Venedik Film Festivali'nde 'Altın Aslan' ve 2011 Cannes Film Festivali'nde Onur Ödülü'ne layık görülmüştü. Bugüne kadar 20'ye yakın filme imza atan Bertolucci, 'Paris'te Son Tango', '900' ve 1988'de 'En İyi Yönetmen' ve 'En İyi Uyarlanmış Senaryo' dallarında olmak üzere iki dalda Oscar aldığı 'Son İmparator' filmleriyle öne çıkmıştı.

        Bernardo Bertolucci'nin yönettiği 'Paris'te Son Tango'da başrolleri Marlon Brando, Maria Schneider, Jean-Pierre Léaud ve Catherine Allégret paylaşmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ