Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Brent petrol varil fiyatı fırladı! Brent petrol varil fiyatı ne kadar, kaç dolar? 1 Mayıs 1 varil brent petrol kaç dolar? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Çin'de artan vaka sayıları ve Almanya'nın Rusya petrolüne ambargo uygulayan diğer AB ülkelerine katılma olsalığı brent petrol varil fiyatının yükselmesine neden oldu. Hafta başından bu yana yönünü yukarıya çeviren brent petrol fiyatı benzin fiyatlarına zam haberini beraberinde getirdi. Benzin fiyatlarına 29 Nisan'ı 30 Nisan'a bağlayan gece yarısı itibariyle 1 lira 33 kuruş zammın ardından benzin fiyatları 20 TL'yi aştı. İşte, 29 Nisan Cuma günü 108 dolar seviyelerine kadar yükselen brent petrol fiyatı...

        2

        1 MAYIS BRENT PETROL VARİL FİYATI NE KADAR?

        ABD Merkez Bankası’nın agresif faiz artışına dair açıklamaları ve Çin'de ortaya çıkan yeni virüsün etkisini genişletmesi hafta içi petrol fiyatlarını 102 dolar seviyesine kadar geriletmişti.

        3

        Almanya tarafından yapılan petrol ambargosu açıklaması brent petrol fiyatında artışa neden oldu.

        Brent petrolün varili, 29 Nisan Cuma günü uluslararası piyasalarda 108 dolar seviyesinden işlem gördü.

        4

        Rus petrolüne bağlılığını dile getiren Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck; tam bir yasağa karşı çıksa da Rusya'dan petrol ithalatına yönelik bir AB ambargosu ile başa çıkabileceğini söyledi. Almanya'nın Rus petrolünü başka kaynaklarla değiştirmenin yollarını bulmayı umduğunu ifade eden Bakan Habeck'in açıklaması brent petrol fiyatının fırlamasına neden oldu.

        Uzmanlar Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in Rus petrol ambargosuna katılma yönündeki açıklamaları zaten gergin durumda bulunan küresel ham petrol piyasasında arzı sıkılaştırabileceğini dile getirdi.

        5

        BİR VARİL BRENT PETROL KAÇ LİTRE?

        SPK'nın internet sitesinden edinilen bilgiye göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol ile eşdeğerdir (159 litre).

        Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 4 galon jet yakıtı, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 1,7 galon LPG, 1,7 galon ağır akaryakıt, ve 7,6 galon diğer türevleri üretilebilmektedir. Bütün ham petroller birbirlerine eş değerde değildir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ