Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Brent petrol fiyatı ne kadar ve bugün kaç dolar oldu? Güven kırıldı, düşüş kısa sürdü! 11 Mart 2022 brent petrol varil fiyatı nedir, yükseldi mi? - Enerji Haberleri
        1

        Brent petrol fiyatları dün yaşanan yaklaşık 9 dolarlık düşüşün ardından bugün yeniden yukarı yönlü seyre geçti. ABD ve İngiltere'nin Rusya'dan enerji ithalatını yasaklaması, piyasalar üzerinde arz sıkıntısı endişesine yol açmış Brent petrol varil fiyatı 119 dolar sınırına kadar ulamıştı.

        2

        Ancak OPEC üyesi ülkelerin arzı artırma sinyali vermesi ve beraberinde Avrupa ülkelerinin İngiltere ve ABD'nin yasak kararına uymayacaklarının anlaşılması üzerine Brent petrol varil fiyatı 109 dolar seviyesine kadar geriledi.

        3

        Ancak dün piyasaların gözünğ çevirdiği Ukaryna Rusya zirvesinden olumlu sonuç alınmaması ve savaşla ilgili belirsiziliğin piyaslardaki güvensizlik atmosferinşi kuvvetlendirmesi beraberinde Brent petroldeki arz endişesini artırdı.

        4

        Arz endişesinin kuvet kazanmasıyla birlikte yeniden yğkselişe geçen brent petrol fiyatı yeniden 110 dolar seviyesine yükseldi. Uzmanlar ise Brent petrolde teknik olarak 110,35 ile 112,94 dolar aralığının direnç, 107,76 ile 105,17 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ