Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Burcu Esmersoy: Gayrimenkule yatırım yapıyorum - Magazin haberleri
        1

        Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre; Etiler'de döviz bürosundan çıktığı esnada karşısında gazetecileri görünce şaşkınlık içerisinde kalan Burcu Esmersoy, ayaküstü gazetecilerle sohbete koyuldu. "Kazandıklarınızla bir yatırım yapıyor musunuz?" sorusu üzerine konuşan Esmersoy, "Ben yatırımlarımı gayrimenkule yaparım. Ev alıyorum bildiğiniz üzere." yanıtını verdi.

        2

        Döviz bürosunda bir işlem trafiği vardı görmeniz lazım. Bir yandan para alıp diğer taraftan altın alıyor herkes. Ben de euro bozdurdum, bankaya yatıracağım şimdi de ödemelerimden dolayı." dedi.

        "İKİNCİ EL KIYAFETLER KULLANIYORUM ARTIK"

        Giyim tarzıyla da dikkat çeken Burcu Esmersoy, "Bu benim ikinci elden aldığım bir erkek takımı, bir süredir ikinci el kıyafetler kullanıyorum. Tüketim çılgınlığının önüne geçmek için bir süredir bu şekilde ilerliyorum. Kendi ekonomimi de iyi yönetiyorum bu vesile ile" ifadelerini kullandı.

        3

        ÜNLÜ İSİMLER KAZANDIKLARI PARALARI NEREYE YATIRIYOR?

        Magazin dünyasının ünlü isimleri, kazançlarını çeşitli sektörlerde kullanıyorlar. Kimisi gayrimenkule yatırım yaparken, kimisi ise ticari girişimlerde bulunuyor. İşte ünlülerin ek işleri...

        4

        TUBA BÜYÜKÜSTÜN

        Tuba Büyüküstün, şöhretinin pek alametifarikasının olmadığı bir işle ticarete girdi. Oyuncu, annesi ve babasıyla birlikte laboratuvar tartım, endüstriyel tartım ve ürün kontrol sistemleri ürünlerini pazarlayan bir şirket kurdu.

        5

        KENAN İMİRZALIOĞLU - ÖNCE OTEL SONRA SÜPERMARKET

        İsanbul Cihangir'de aldığı bir binayı apart otele çeviren Kenan İmirzalıoğlu, ticari girişimlerine Marmaris’in Selimiye Mahallesi’nde 5 yıl önce 3 milyon TL’ye aldığı süpermarketi de ekledi. İmirzalıoğlu, Cihangir’deki oteli ise iş yapmadığı gerekçesiyle apartmana dönüştürdü.

        6

        ALİŞAN

        Sanatçı Alişan, ticarete İstanbul Fındıklı’da inşa edip, bir süre işlettiği otelde girdi. Cazip bir teklif gelmesiyle otelini satan Alişan, daha sonra Teşvikiye'de bir kafe açtı.

        Sanatını her zaman icra edebileceğine ilişkin bir garantisi olmadığı için ticaret yaptığını söyleyen Alişan, “Ne yazık ki mesleğimizde uzun dönemli planlar yapmak pek mümkün değil. Bugün yapıyor olmamız yarın da yapabileceğimiz anlamı taşımıyor. Bu nedenle geleceğimi garanti altına almak için ticaret yapıyorum.” diye konuşuyor.

        7

        EMRE ALTUĞ - ZARARA RAĞMEN VAZGEÇMİYOR

        Otel işletmeciliği, Emre Altuğ’un lise yıllarının hayaliydi. Bu hayalini, Alaçatı’da 2013’te 200 yıllık taş bir evi 2’si suit olan 14 odalı butik otele dönüştürerek gerçekleştirdi.

        Turgay Kıran, Deniz Anapa ve Ferzan Kırhan ile birlikte ortak işlettiği oteli zarar etse de hiçbir zaman satmayacağını söyleyen Altuğ, “Orası benim ve ailemin geleceği.” diyor. Ünlü şarkıcı, daha önce Habertürk' verdiği röportajda ticaretin hayatının hatası olduğunu ve çok zarar ettiğini açıklamıştı.

        8

        OZAN GÜVEN

        Konservatuvardayken bir kadın ayakkabısı mağazasında kalfalık yapan Ozan Güven, her çalışanın hayalini gerçeğe dönüştürerek, işyerine ortak oldu. İstanbul Beşiktaş’taki mağazada müşterilerle bizzat ilgilenen Güven, Nişantaşı’nda bir şube açarak ticari faaliyetini genişletti.

        Ünlü oyuncu, ticarete oyunculukta sürekliliğin garantisi olmadığı için girdiğini söylüyor:

        Her zaman oyunculuk yapamayabilirim ama her zaman ayakkabı satarım. Elde ettiğim gelirle oyunculuğu daha rahat yapabiliyorum. Bu nedenle istemediğim projelerde yer almama lüksüm var.

        9

        HANDE YENER

        Mesleğiyle ilişkili ek iş yapan ünlülerin başında gelen Hande Yener, şarkısının adından ilham alarak Bodrum’da bir beach açtı. Yener, ardından Bodrum’da ve İstanbul Karaköy’de bir mekan açtı.

        Dolandırıldığı gerekçesiyle her 2 mekânı da kapatan Yener, ardından Çeşme’deki plajını da kapattı.

        10

        ROJDA DEMİRER

        “Kaliteli çikolata” düşkünü Rojda Demirer, 2011’de 550 bin dolar harcayarak damak zevkine yatırım yaptı. Hammaddesini Belçika’dan getirterek ürettiği çikolataları ismini çikolata âşığı Fransa Kraliçesi Marie Antoinette’den alıyor.

        Kendisi gibi damak zevkine düşkün olanlara hitap eden ünlü oyuncu, ticarete atılma nedenini ise şu sözlerle dile getiriyor:

        Bazen mesleğime ara vermem gerekiyor. Her sezon bir dizide rol almak pek mümkün değil. Yılda 2-3 film için kamera karşısına geçmek de. Bu nedenle ticaret yapmayı hep istemişimdir. Çikolata da benim için çocukluğumdan bu yana hep büyük bir aşktı. Çikolataya olan tutkumu ticaret yapma isteğimle birleştirdim ve hayallerimdeki çikolatacıyı açtım.

        Rojda Demirer, ticaret hayatını ortağı olan ablası Ruken Demirer ile birlikte sürdürüyor.

        11

        ERKAN PETEKKAYA

        Erkan Petekkaya, gıda üzerine ticaret yapan ünlülerden. Kasap ve ocakbaşı restoranla ticarete giren Petekkaya, sattığı etlerin, peynirlerin ve yumurtaların tamamen organik olmasıyla övünüyor.

        Ticarete girmeden önce ürünleri nereden alması konusunda uzun süre araştırma yaptığını dile getiren Petekkaya, kasabı açmasının nedeninin kazanç sağlamak değil istihdam yaratmak olduğunu ifade ediyor.

        12

        MUAZZEZ ERSOY

        İstanbul Maltepe’de kebap ustası Şenol Kolcuoğlu ile birlikte bir restoran açan Muazzez Ersoy, 2009’dan bu yana ticaretin içinde. Ersoy, Adana kebabı çok sevdiği için restoran işine girdiğini söylüyor.

        13

        TOLGAHAN SAYIŞMAN

        Daha önce gayrimenkullere yatırım yapan Tolgahan Sayışman da ticaretin büyüsüne kapılan ünlüler arasına girdi. Sayışman, bir mekanın ortağı olarak ticaret hayatında yerini aldı.

        14

        İZZET YILDIZHAN

        İzeet Yıldızhan, 2015’te Analiz Test Ölçüm ve Laboratuvar Hizmetleri'ni kurdu. Çevre laboratuvarı ile iş sağlığı ve güvenliği, iş hijyeni laboratuvarı olarak sanayi kuruluşlarına yeterlilik belgesi veren şirket, ayrı zamanda emisyon, imisyon, su, atık su, deniz suyu, toprak, arıtma çamuru, gürültü, atık yağ ölçümü konularında da faaliyet gösteriyor.

        Yıldızhan, aynı zamanda İzmir’de bir otelin işletmeciliğini yapıyor ve Alsancak’ta bir çamaşırhanesi bulunuyor.

        15

        HÜLYA AVŞAR

        Hülya Avşar, istediği tarzda tişört bulamadığını söyleyerek ticari hayatına beyaz tişört tasarlayarak atıldı. Avşar, markasını daha sonra tenis kıyafeti, ardından da parfüm ve bakım ürünleri olarak geliştirdi.

        Sanatçı, firmasını ilk kurduğu günlerde ticaret hayatına girişini, "Nedense beyaz tişört bulamıyordum. Hem istendiğinde anında bulunması hem de kaliteli bir ürünü herkesin alabilmesi için tişört işine giriştim." diyerek açıklamıştı.

        Avşar Kızı, tişört işinde başarılı olunca çocuk giyimi üzerine markalar oluşturdu. İnşat sektörüne de el atan Avşar, ortağıyla düştüğü anlaşmazlık nedeniyle bu işte başarılı olamadı. Sanatçı, 2006’da bir inşaat şirketiyle birlikte İstanbul Riva’da inşa edilecek 10 adet ekolojik ev için kolları sıvadı. Ne var ki örnek evin kendisine belirtilenden küçük yapılması nedeniyle ortaklıktan ayrıldı.

        Ünlü isim, 2014’te “Her yönüyle rahat edebileceğim bir yer oluşturmak istiyorum.” diyerek Maslak'taki bir otelin içine 3 milyon TL harcayarak, bir spor salonu açtı. Avşar, ilgilenmeyince spor salonunu, açılışından 1 yıl sonra devretti.

        16

        PINAR ALTUĞ

        Yıllarca birçok tasarımı en iyi şekilde sergilemeye uğraşan Pınar Altuğ, modellikten emekli olduktan sonra ticarete atıldı. Altuğ, tekne kıyafetleri tasarımıyla başladığı işinin yelpazesini genişleterek, ikinci markasını oluşturdu.

        Altuğ, tasarladığı takıları internette 200 TL ile 2 bin TL arasında değişen fiyat aralığında satıyor. 170 farklı tasarımı bulunan Altuğ, kişiye özel ve özgün tekne tasarımlarını evlere de taşıdı. Pınar Altuğ, ticarete neden tasarım işiyle girdiğini, "İdolüm annemdi. Oldum olası hayranlık duyduğum kişi annem olmuştur. Son derece zevkli biriydi, bu konuda da bana çok şey öğretti. Modellikten sonra ticaret yapmaya karar verdiğimde doğal olarak tutkum haline gelen bana öğrettiği zevki paylaşmalıydım. Bunu da tasarım yoluyla yapıyorum." sözleriyle dile getirdi.

        17

        İBRAHİM TATLISES

        İbrahim Tatlıses, Türkiye’de de yurtdışında olduğu gibi ticaret hayatına atılıyor. Şan, şöhret bittiğinde hayatlarının bir garantisi olarak gördükleri yeni iş alanları, ünlüleri adeta tüccar haline getirdi. İbrahim Tatlıses, kebap zincirinden otobüs ve otel işletmeciliğine kadar çok sayıda şirketin sahibi oldu.

        18

        SELCAN ASYALI

        Selcan Asyalı, müzik sektörüne girmeden önce yaptığı emlakçılığı ünlü olduktan sonra da devam ettirdi. Bursa’da ofisi bulunan Asyalı’nın aynı zamanda 20 dönüm üzerine ekili ceviz ağaçları var.

        Asyalı, “Ticarete girmemin nedeni öz mesleğimde gelecek görmemem değil, kendi işime daha çok yatırım yapmak içindir” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ