Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da duruşma sonrası adliye karıştı

        Olay 8 Mayıs 2018 tarihinde, Bursa'nın İnegöl ilçesinde İnegöl Belediyesi'nin yeni binası inşaatı önünde meydana geldi. Rıdvan Çakır (33), daha önce husumetli olduğu Abdullah K. ile İnegöl inşaat önünde denk geldi. Aralarında tartışma çıkan şahıslar, bir anda kavga etmeye başladı. Kavga sırasında Abdullah K, belindeki silahla Rıdvan Çakır'a ateş etmeye başladı.

        Kafasına ve karın bölgesine kurşun isabet eden Rıdvan Çakır kanlar içinde yere düştü. Ağır yaralanan şahıs, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Rıdvan Çakır, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan Abdullah K, emniyete giderek teslim oldu. Şahıs daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Tutuklu sanık Abdullah K'nin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Bugün yapılan duruşmada sanık daha önce verdiği ifadeyi tekrarladı. Abdullah K, "O gün beni maktul bir kaç kez aradı ve daha sonra küfürlü mesajlar gönderdi. Daha sonra beni olayın yaşandığı yere çağırdı. Ben gittiğimde silahını çıkardı, ben de silaha müdahale ederken patladı. Ben suçsuzum" dedi.

        Mahkeme heyeti duruşmayı şubat ayına erteledi. Duruşma sonrası adliye karıştı. Ölen Rıdvan Çakır'ın yakınları ile tutuklu sanığın yakınları arasında başlayan sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Çıkan kavgaya avukatlar da dahil olunca ortalık karıştı. Rıdvan Çakır'ın anne ve babası yaralandı. Polis olaya müdahale ederek tarafları ayırdı. Her iki taraf da bir birlerinden şikayetçi olunca ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ