Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)BURSA´da Selim Bilgili (37), Tarık K.'den 3 yıl önce satın aldığı otomobilini 8 ay sonra başkasına sattı. Ancak sattığı otomobilin 19 bin liralık hasar kaydı çıkınca mahkeme kararıyla geri almak zorunda kaldı. Selim Bilgili'nin aracı satın aldığı Tarık K. tarafından dolandırıldığını iddia ederek açtığı dava ise, hasar araştırmasını yaptırmadığı için reddedildi.
İnegöl´de yaşayan Selim Bilgili, yaklaşık 3 yıl önce Tarık K.´den 66 bin TL'ye otomobil satın aldı. Bilgili, aldığı otomobili 8 ay sonra başkasına sattı. Bilgili´den aracı alan kişi ise yaptırdığı ekspertiz incelemesinde otomobilin hasarlı olduğunu öğrendi. Bunun üzerine dava açtı. Mahkeme, Bilgili´ye aracın iade edilmesine, aldığı parayı da faziyle sahibine ödemesine karar verdi.
HASARLI ARACI ALAN KUSURLU BULUNDU
Mahkeme kararıyla sattığı otomobili geri almak zorunda kalan Bilgili de İnegöl 2. Asliye Hukuk Mahkemesi´ne, otomobili aldığı Tarık K.´ye aracın hasarlı olduğunu söylemediği için dava açtı. Mahkeme, aldığı otomobilin hasar kaydığını araştırmadığı, yaklaşık 8 ay kullanmasına rağmen sorunu fark etmediği gerekçesiyle Selim Bilgili´yi kusurlu buldu. Selim Bilgili'nin karara itiraz etmesine rağmen sonuç değişmedi. Tekrar görülen davada, mahkeme aynı karara imza attı. Bilgili, mahkemenin kararını bir üst mahkemeye taşıyacağını söyledi.
'MAĞDUR DURUMDAYIM'
Selim Bilgili, "2017 yılında 66 bin TL´ye aldığım araç, yaklaşık 1 ay önce kaza yapmış. Sigorta şirketiyle anlaşmışlar, aracı aldıktan sonra hasar kaydını sisteme düşürmüşler. Ben 8 ay sonra aracı başkasına sattım. Arabayı sattığım kişi, aracın kazalı olduğunu ve 19 bin TL´lik hasar kaydı bulunduğunu ifade ederek, beni mahkemeye verdi. Mahkeme, aracın bana iadesine karar verdi. Otomobili sattığım kişiye ise paranın yasal faizi ile ödenmesini hükmetti. Ben de bir sonraki gün aracı bana satan kişileri mahkemeye verdim. Mahkememiz yaklaşık 1,5 yıl sonra sonuçlandı. Benim sattığım aracı bana geri aldırtan mahkeme, benim aldığım kişiye açtığım davaya ret kararı verdi. Bana aracı geri aldıran aynı mahkeme bana ret kararı veriyor. Ben mağdur durumdayım, dolandırıldım. Aracı satın aldığım galeri ise biz sana aracın hasarlı olduğunu söyledik diyor. Ben neden hasarlı araca aynı fiyat ödeyeyim ki? Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Bir üst mahkemeye itiraz edeceğim. Araba ile alakalı bir problem çıkmaması için 1.5 senedir aracı kullanmıyorum. Araç garajın içinde bekliyor. Arada çalıştırıyorum, aküsünü şarj etmesini bekliyorum" dedi.DHA-Güvenlik Türkiye-Bursa / İnegöl Yavuz YILMAZ
2021-01-14 16:20:23
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Kadın
-
Soru Bankası
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Gastro
-
Röportajlar
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.