Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Büşra Develi kimdir? "Büşra Develi'yi Paris'e koy bütün Fransızları kıskandırır!"

        Büşra Develi son dönemde sık sık ismini duyduğumuz bir oyuncu oldu. Develi'nin bu sefer gündem olmasının nedeni Jeoloji Profesörü Celal Şengör'ün övgü dolu sözleri. Prof. Şengör, "Büşra'yı, Paris'in ortasına koy. Bütün fransızları kıskandırır" dedi.

        BÜŞRA DEVELİ KİMDİR?

        Büşra Develi, 25 Ağustos 1993 tarihinde İzmit'te dünyaya geldi. İlköğretim eğitiminin ardından ailesiyle birlikte Antalya'ya taşındı ve orta öğretim ile lise eğitimini Antalya'da tamamladı.

        Sonrasında tiyatro ve oyunculuk eğitimi için İstanbul'a gelen Büşra Develi, sınavlarını kazanarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Tiyatro bölümünde okumaya başladı.

        REKLAM

        Enbe Orkestrası & İlyas Yalçıntaş'ın "İncir" şarkısına çekilen klipte rol alan Büşra Develi, 2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar adlı dizide Selin karakterini canlandırdı.

        Ardından 2016 yılında yayınlanan Tatlı İntikam dizisinde Rüzgar rolünü üstlendi. 2017 yılında puhuTV'de yayınlanmaya başlayan Fi dizisinde ana karakter olan Bilge'yi canlandırdı ve halen bu roldedir.

        Aynı zamanda Ekim ayında vizyona girecek olan Ayla adlı sinema filminde de Nimet rolünü üstlenen Büşra Develi, Kıvanç Tatlıtuğ'un yeni sinema filminde de rol alacak.

        BÜŞRA DEVELİ FRANSIZ YILDIZ JULİETTE BİNOCHE'YE BENZETİLİYOR

        Fransız aktris Juliette Binoche’a olan benzerliğiyle dikkat çeken Büşra Develi, kusursuz fiziğiyle de beğeni topluyor.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ