Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Çalınan Picasso tablosu bulundu!

        2012 yılında Hollanda'nın Roterdam kentinde bir müzeden çalınan Pablo Picasso'nun tablosu Romanya'da bulunduğuna dair haberlerin Belçikalı bir tiyatro grubu tarafından şaka olduğu ortaya çıktı.

        6 yıl önce Rotterdam'da bir müzede sergilenen Pablo Picasso'nun "Harlequin Başı" isimli tablosu ve 6 sanat eseri 6 yıl önce çalınmıştı. Romanya'da bulunan 800 bin euro değer biçilen tablo, polisin ifadesine göre bir ormanda gömülü olarak bulunduğu söylenmişti.

        Toprağa gömülü olarak bulunan tablonun Hollanda'nın Bükreş Büyükelçiliğine teslim edildiği bildirilmiş, ünlü tablonun, Romanya'nın Tulça şehrinin orman yolunda, zanlının evine yaklaşık 15 km uzaklıkta, karla kaplı bölgenin kazılmasıyla birlikte plastikler sarılmış halde bulunduğusöylenmişti.

        REKLAM

        Fakat bu haberin "şaka" olduğu açıklandı. Belçika'nın Anvers kentinde bulunan Berlin Tiyatro Grubu, ilk kez sahneleyecekleri oyunun tanıtımı için böyle bir yol izlediğini açıkladı.

        Sanat dünyasının en çok ses getiren soygunlarındanbiri olarak kayıtlara geçen 2012'deki olayda Picasson'nun tablosunun yanında 7 tablo daha çalınmıştı. Diğer çalınan eserler ise Matisse'nin "La Liseuse en Blanc Jaune", Monet'in "Waterloo Bridge,London" ve "Charing Cross Bridge, London", Gauguin'in "Femme devant une fenetre ouverte" ve Meijer De Haan'ın "Autoportrait" ve Lucian Freud'un "Woman with Eyes Closed" isimli tablolar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ