Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA: Canan Kaftancıoğlu'nun 128 milyar dolar paylaşımına tepki

        CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervi tartışmalarına ilişkin '#128MilyarDolarNerede' etiketiyle paylaşımda bulundu. Kaftancıoğlu, paylaşımında Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya gitmek isterken bindikleri tekne batan ve 2 Eylül 2015 tarihinde cansız bedeni Bodrum'da sahile vuran Aylan Kürdi bebeğin fotoğrafının da bulunduğu görselleri kullandı. Aylan bebeğin cansız bedeninin fotoğrafının üzerinde "128 milyar dolar nerede" yazısı yer aldı. Kaftancıoğlu'nun paylaşımı tepki çekti.

        KALIN: AYIPTIR, GÜNAHTIR

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aylan bebeğin cansız bedenini karanlık siyasetine alet edecek kadar süflileşen bir zihniyetin, ülkemize ve dünyamıza vereceği hiçbir iyilik ve güzellik yoktur. Yapmayın yazıktır, ayıptır, günahtır" dedi.

        GÜL: KİRLİ SİYASETE ALET

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, "Masum bir yavrunun cansız bedenini kirli siyasetine alet edebilecek kadar alçalan zihniyete Rabbim fırsat vermesin. Aylan bebeğin ruhu, bu kötülüğü yenecek" ifadesini kullandı.

        SELÇUK: VİCDANLARI KARA

        Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise tepkisini, "Bir masum çocuğun cansız bedenini kirli ve seviyesiz siyaset anlayışlarına alet edebilecek kadar vicdanları kararmış. Siyaset bu değil, insanlık hiç değil" sözleriyle dile getirdi.

        ÇELİK: KARANLIK ZİHNİYET

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Vicdansızlık ve ayıp. Aylan bebeğin cansız bedenini böyle kullanmak ne büyük utanç. Utanma duygusu olana ömür boyu yeter. Nasıl karanlık bir zihniyet bu" dedi.

        FAHRETTİN ALTUN: İNSAN OLMAK VİCDAN GEREKTİRİR

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Aylan bebeğin cansız bedenini siyasete alet edenleri telin ederek, "İnsan olmak asgari düzeyde bir vicdan gerektirir. Vicdanı olmayanın siyasete ve topluma katacağı hiçbir şey yoktur. Aylan bebeğin ve milyonlarca mazlumun aziz hatırasını inciten vicdansızlığı telin ediyoruz. Aylan bebeğin katillerinden emir alanlardan başka ne beklenir ki?" dedi.

        KABAKTEPE: İFTİRA İÇİN

        AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de, Twitter'da gösterdiği tepkisinde "Eğer birisi gün gibi ortada olan gerçeklere karşı çıkıyorsa, uydurmaca siyasetine cennetlik masum Aylan bebeği alet ediyorsa, iftirasını anlatmak için “ajans” üretimi sanal fotoğraflardan medet umuyorsa, zihin ve utanç duygusunun katılaşması illetine düçar olmuş demektir" ifadelerini kullandı.

        SOSYAL MEDYA HESABINDAN ÖZÜR DİLEDİ

        Tepkilerin ardından ise Kaftancıoğlu'ndan açıklama geldi. Paylaşımı nedeniyle özür dileyen Kaftancıoğlu, "128 milyar doların doğru kullanılması halinde bu ve benzeri manzaraların oluşmayacağına dikkat çekmeyi amaçlarken Aylan bebeğin hâlâ vicdanlarımıza ağır gelen, unutamadığımız görüntüsünü paylaştığım için vatandaşlarımızdan özür dilerim" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ