Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! CHP'den 4 kişilik komisyon! Partilerle 'ilkeler' görüşmesi

        CHP'nin dünkü MYK toplantısında alınan karar doğrultusunda 5 kişilik bir komisyon kurulacağı ve bu komisyonun AK Parti dışında seçime girme yeterliliği olan bütün siyasi partilerle ilkeler çerçevesinde görüşeceği öğrenildi.

        HABERTURK.COM Ankara'dan Çetiner Çetin'in edindiği bilgilere göre CHP'nin komisyonu, görüşeceği partilerle seçim ittifakı teklifindeki sandık güvenliği konusunda fikir alışverişinde bulunacak.

        KOMİSYON ÜYELERİ

        Komisyonda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu yer alıyor. Komisyon raporunu Kemal Kılıçdaroğlu'na iletecek.

        REKLAM

        "AK PARTİ VE MHP İLE GÖRÜŞÜLEBİLİR"

        CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün düzenlediği basın toplantısında, "Seçim ittifakı teklifindeki 'sandık güvenliği' ile ilgili madde tehlikeli bir boyuta geldi. Bu konuda Genel Başkanımız bir komisyon oluşturdu. Komisyondaki arkadaşlarımız, seçim güvenliği ile ilgili olarak, ittifak dışındaki muhalefet partilerini ziyaret ederek, millet iradesinin, sandıktan, girdiği gibi çıkmasını sağlayacak ilkesel bir birliktelik zeminini araştıracak. Daha sonra bu arkadaşlarımızın verdiği rapor doğrultusunda, gerek görülürse ittifak içinde olan AKP ve MHP ile hem siyasi parti düzeyinde hem de yöneticiler düzeyinde oturup bir görüşme sağlanabilir. Bir kaos, bir çatışma ortamı içerisinde olmaktansa ülkemizle ilgili kaygılarımızı söylemek için Anayasa Komisyonundayız. Kaldı ki komisyon çalışmalarının ertelenmesini biz talep ettik. 'Bunu bir oldu bittiye getirmeyin' dedik. Bu süreçte diğer siyasi partilerle de görüşüp, millet iradesinin çoğunluğunun yansıdığı siyasi partilerin görüşlerini de bu masaya koymak istiyoruz." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ