Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çıplak fotoğraf şantajıyla suçlanan The National Enquirer gazetesi satıldı!

        ABD Başkanı Donald Trump ile yakın ilişkileriyle gündeme gelen The National Enquirer gazetesinin, gazete bayii sahibi James Cohen'e satıldığı açıklandı.

        American Media tarafından yapılan açıklamada, National Enquirer ile birlikte Globe ve National Examiner'in de havaalanlarında gazete bayii işi yapan Hudson News şirketinin CEO'su James Cohen tarafından satın alındığı duyuruldu.

        Washington Post'un anlaşmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Cohen'in gazeteler için toplam 100 milyon dolar ödeyeceği bilgisi aktarıldı.

        Cohen konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Yıldan yıla, Enquirer en çok satan ve en karlı gazetelerden biri olmayı sürdürdü" ifadelerini kullandı.

        Gazete son dönemde ilk olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın Playboy yıldızı Karen McDougal ile yaşadığı iddia edilen ilişkiyle gündeme gelmişti. The Enquirer, McDougal'a ödeme yaparak hikayenin haklarını satın almış ancak bunu hiçbir zaman yayınlamamıştı. Trump ise ilişki iddiasını reddetmişti.

        Gazetenin gündeme geldiği bir diğer konu ise Amazon ve Washington Post'un sahibi Jeff Bezos'un yayınladığı maillerle olmuştu. Bezos, gazetenin kendisine evlilik dışı ilişkisinden uygunsuz fotoğraflarını yayınlamamak için şantaj yaptığına dair bir yazılı açıklama yayınlamıştı.

        National Enquirer'in Suudi kraliyet ailesiyle olan bağları da daha önce gündeme gelmiş ve Bezos'la yaşanan gerilimin Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle bağlantılı olduğu öne sürülmüştü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ