Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşveren taşın altına elini koymalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da TİSK 29. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret tespit komisyonu yarın (12 Aralık) ilk toplantısını yapacak. TİSK yönetiminden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum. Kefenin cebi yok. Dar dünyadan dar bekaya mal mülk değil, adalet, hakkaniyet, dürüstlük üzerine hayır duaları götüreceğiz" dedi
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da TİSK 29. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
Genel Kurulun ülkemiz, milletimiz ve iş hayatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Belirlenecek yol haritasının iş dünyamızın tamamı için faydalı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.
2.3 milyon çalışanıyla tam 63 yıldır TİSK kurumsal ve güçlü bir varlık gösteriyor. Ülkemizin gayrisafi yurtiçi hasılasına 200 milyar dolar, ihracatına ise 100 milyar doların üzerinde katkı sunuyor. İSO 500’deki ilk 10 işletmemizin 7’si TİSK camiası içerisindedir. İhracatımızın neredeyse yarısı TİSK bünyesindeki işletmeler tarafından gerçekleştiriliyor.
TİSK çatısı altında iş dünyamız, özellikle de işverenlerimiz için yayınlanan raporlar önemlidir. Kağıt üzerindeki hedefleri gerçeğe dönüştürmek işin özünü teşkil etmektedir. İşte tam da bu noktada TİSK’in icraat odaklı ve gerçekçi bir yaklaşımla hareket ettiğini memnuniyetle görüyoruz.