Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan'da

        Sırbistan Sarayı'nda gerçekleşen resmi törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'in yerlerini almalarının ardından, iki ülke milli marşları dinlendi.

        Erdoğan ve Vucic tören kıtasını denetledikten sonra iki ülke heyetlerinin takdimi gerçekleşti.

        Baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçilmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, basın mensuplarına el sıkışarak poz verdi.

        Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulundu.

        Görüşmelerin ardından iki ülke arasında bazı anlaşmaların imza töreni gerçekleşecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ortak basın toplantısı düzenleyecek.

        Erdoğan, dün akşam geldiği Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve kabine üyeleri tarafından karşılanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ