Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Danıştay 'İptal' dedi! Taşımaya devam ediyorlar

        Danıştay'ın ihale iptal kararına rağmen Hasankeyf'te taşıma işlemleri devam ederken ilçe halkı taşıma işlemlerinin durdurulmasını talep ederek "Bize yaşam hakkı tanınmıyor" dedi.

        Yapımı devam eden Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak Batman'ın tarihi antik kenti 12 bin yıllık Hasankeyf'te Danıştay kararına rağmen taşıma işlemleri devam ediyor. Danıştay 13. Dairesi, taşıma işlemlerini alan firmanın ihalesine iptal kararı verdi. Karar sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı da ihale ile ilgili soruşturma açtı.

        Danıştay kararına rağmen taşıma işlemlerine bugün de devam edildi. Sultan Süleyman Cami minaresinin taşıması taşları sökülerek sürerken Koç Cami (Kızlar Camisi) olarak bilinen caminin de taşıması için dev vinçler getirildi. Vinçlerin kurulmaya başlaması ile birlikte Hasankeyf'te kimi evlerin suları ve elektrikleri kesildi.

        Vatandaşlardan Abdullah Tarhan, "2 gün önce tarihi eserlerin taşınması için Danıştay iptal kararı verdi. İptal kararı verilmesine rağmen Hasankeyf'te çalışmalar devam ediyor. Vatandaşın yaşam hakkını tanımıyorlar yolları bozuyorlar elektrik direklerini kaldırıyorlar. Hasankeyf'te sular kesik, yaşam hakkı bırakmadılar bize Hasankeyf halkı olarak biz de söylüyoruz; yeni yerleşim alanını bitirin, yeni Hasankeyf'e geçelim eski Hasankeyf'te ne çalışma yapıyorsanız yapın" dedi.

        Sinan Bahçeli adlı esnaf da taşıma işlemlerine tepkisini dile getirerek, "Sabah saatlerinde çalışan iş makinelerini durdurduk. Hasankeyf esnafı ve halkı ile birlikte yapılan çalışmaları durdurduk. Hasankeyf halkı olarak talebimiz yeni Hasankeyf bitirilsin, taşınalım eski Hasankeyf'te ne yapıyorsalar yapsınlar. Yapılan çalışmalar yüzünden hep mağdur olduk. Dün hafta sonuydu esnaf olarak hiçbir iş yapamadım bu zararımı kim karşılayacak?" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ