Yüzyılın Konut Projesi'nde Denizli Kura Çekimi yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakan Kacır, hak sahiplerini tebrik etti Bakan Kacır: "Denizli'nin dört bir yanını yeni eser ve hizmetlerle donatmayı sürdüreceğiz" "23 yıl önce 100'ü bulmayan destek alan KOBİ sayısı 28 bine çıktı"
Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.
Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde çekildi. Bir dizi ziyaret kapsamında Denizli’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kura çekim törenine katıldı. Kura çekimi öncesi açılış konuşmasını yapan TOKİ Başkan Yardımcısı Osman Direnç, "Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 455 bininci konutun kura çekimini ve teslimini gerçekleştirdik. 2019 yılında 50 bin, 2020 yılında 100 bin, 2022 yılında ise 250 bin haneye kapsayan 3 ayrı sosyal konut projesi ile başlattık. Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon haneyi ilgilendiren 1 milyon 750 bin konut rakamına ulaştık. Bugün itibarıyla ülke çapında 615 bin, şantiyemizde 410 bin konutumuzun çalışmaları devam etmektedir. Bu proje devletimizin ortaya koyduğu tarihin en kapsamlı sosyal konut projesi olacaktır. Bu proje 2 milyon vatandaşımıza yuva olacaktır. Kampanyaya Denizli merkezden ve diğer ilçelerde toplam 48 bin 578 vatandaşımızın geçerli başvurusu olmuştur. Bu başvurulardan Denizli merkezden 4 bin 700, Acıpayam ilçesinde 750, Baklan ilçesinde 30, Bekilli ilçesinde 200, Beyağaç ilçesinde 50, Bozkurt ilçesinde 50, Buldan ilçesinde 24, Çal 100, Çameli ilçesinde 100, Çivril ilçesinde 100, Güney ilçesinde 94, Kale ilçesinde 50, Sarayköy ilçesinde 22, Tavas ilçesinde 100 konutun hak sahipleri belirlenecektir. Toplam 6 bin 370 konut hak sahibini bulacaktır. Ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız olmayana kadar TOKİ’nin projeleri devam edecektir" diye konuştu.
Kura çekimi için salonu dolduran başvuru sahiplerine seslenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yüzyılın Konut Projesi Kura Çekim Töreni vesilesiyle vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek hak sahibi olacak vatandaşları tebrik etti. Kısa süre içerisinde yapımı tamamlanarak teslim edilecek konutların Denizli’ye ve hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla milletimizin umudu olmayı, geleceğini, yarınlarını inşa etmeyi sürdüreceğiz. Yurt sathında, 81 ilimizde başlattığımız konut seferberliği de bunun en kıymetli nişanesidir. Hükümetlerimiz döneminde TOKİ vasıtasıyla gerçekleştirdiğimiz konut hamleleri, dünyada eşine az rastlanır bir başarı hikayesidir. Bugüne kadar 81 ilimizde toplam 1 milyon 757 bin konut inşa ettik. Vatandaşlarımızı sosyal donatıları, yeşil alanları, altyapısı planlanmış; sağlam, güvenli ve depreme dayanıklı yuvalarla buluşturduk" dedi.
"Proje kapsamında konutların 6 bin 370’i Denizli’de inşa edilecek"
Denizli’de bugüne kadar 13 bin 643 sosyal konutun yapımının tamamlandığını ifade eden Bakan Kacır, bin 899 konutun ise kısa sürede tamamlanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği Yüzyılın Konut Seferberliği ile vatandaşlara uygun maliyetlerle konuta erişim sağlamak üzere adım attıklarını dile getiren Bakan Kacır, "81 ilimizde 500 bin konut inşa edeceğimiz projeyle, vatandaşlarımız bütçelerini zorlamadan talep ettikleri evlere sahip olabilecek, yaşam standartlarını yükseltecek. Proje kapsamında gençlerimize, şehit ailelerimize, engelli kardeşlerimize ve emeklilerimize özel kontenjan ayırdık. Yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade imkânlarıyla satışa sunulacak bu konutların 6 bin 370’i Denizli’de inşa edilecek. Konutların tamamı; yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek. Bizler Denizli’nin dört bir yanını yeni eser ve hizmetlerle donatmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
"Destek alan KOBİ sayısı 100'ü bulmazken, 28 bine çıktı"
Denizli’ye 23 yılda yapılan hizmetleri sıralayan Bakan Kacır, "'Halka hizmet Hakk'a hizmettir' diyerek son 23 yılda şehrimizde 2 yeni organize sanayi bölgesi kurduk. OSB’lerimizde 8 bin ilave istihdam oluşturduk. 23 yıl öncesine kadar KOSGEB desteklerinden faydalanan KOBİ’lerimizin sayısı 100’ü dahi bulmazken, AK Parti iktidarları döneminde yaklaşık 28 bin KOBİ’ye 6,3 milyar lira destek sağladık. Ulaştırmada 2002’de yalnızca 67 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 513 kilometreye çıkardık. AydınDenizli Otoyolu ile Denizli’den Aydın ve İzmir’e kesintisiz otoyol ağıyla hızlı ve konforlu ulaşım imkânı tesis ettik. Havayolu ulaşımında, DenizliÇardak Havalimanı’nın 2002 yılında 34 bin 600 olan yolcu trafiğini, 13 kattan fazla arttırarak 459 bine yükselttik. İlimizde 23 yıl önce hasta yatak sayımız bin 542 iken şu an bin 898’i nitelikli 3 bin 339 yatağımız bulunuyor. Gençlik merkezi sayımızı 1’den 9’a, gençlik ve spor tesisi sayımızı 19’den 92’ye çıkardık. Yükseköğrenim yurt yatak kapasitemizi 4 bin 286’dan 12 bin 405’e ulaştırdık. İşte bütün bu yatırımlar, Türkiye Yüzyılı'nda daha güçlü, daha müreffeh ve tam bağımsız Türkiye’nin teminatıdır" diye konuştu.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.