Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Deprem sonrası Adıyaman'da son dakika! 9 Şubat Adıyaman'da kaç kişi öldü ve yaralandı? Adıyaman'da ölü ve yaralı sayısı kaça çıktı, kaç bina yıkıldı ve zarar gördü? Ölenlerin isimleri belli mi?
        1

        Türkiye 6 Şubat sabahında Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde yaşanan deprem haberleriyle sarsıldı. AFAD verilerine göre merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,7 olduğu belirlenirken, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşanan depremin ise 6,4 büyüklüğünde olduğu tespit edildi. Peki, Adıyaman'da ölü ve yaralı sayısı kaç oldu, kaç bina yıkıldı? İşte detaylar...

        2

        ADIYAMAN'DA SON DURUM

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sabaha karşı yaptığı açıklamada, “Adıyaman’da 896 tane vatandaşımızı kaybettik, 400 tane yaralımız var. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kayıpların artmasından endişe ediyoruz” dedi.

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Valiliği’nde depremin ildeki bilançosuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili Yakup Taş’ı son yolculuğuna uğurladıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Maalesef üzüntümüz çok büyük. Yaralılarımız, can kayıplarımız var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Adıyaman milletvekilimiz Yakup Taş ağabeyimizi kaybettik. Cenazesini de defnettik” dedi.

        ADIYAMAN'DAKİ CAN KAYIPLARINI AÇIKLADI

        Can kayıpları ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, “Mücadele ediyoruz. Can kayıplarımız var. Can kayıplarının artmaması en büyük dileğimiz. Adıyaman’da 896 tane vatandaşımızı kaybettik, 400 tane yaralımız var. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kayıpların artmasından endişe ediyoruz” diye konuştu.

        3

        DEPREMDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, KAÇ KİŞİ YARALANDI? BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 Şubat saat 16:50'de açıklanan verilere göre depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e yükseldi. Depremde 64 bin 194 kişi yaralandı. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

        4

        İL İL CAN KAYBI VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI!

        VEFAT YARALI
        KAHRAMANMARAŞ 530 2900
        HATAY 872 2766
        OSMANİYE 293 1315
        ADIYAMAN 720 400
        DİYARBAKIR 92 770
        ŞANLIURFA 95 1791
        GAZİANTEP 481 3890
        KİLİS 22 417
        ADANA 146 2611
        MALATYA 166 3298

        *Tablodaki veriler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 7 Şubat 2023 Salı günü sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göredir.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ