Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu ve içecek markası DİMES, 2019 yılında daralma gösteren yurt içi meyve suyu pazarının aksine büyüdü.

Yılı yüzde 6 büyüme ile kapatacaklarını ifade eden DİMES Genel Müdürü Ozan Diren, şirketin yurt içi pazar performansını şu sözlerle değerlendirdi:

“2019 yılı için pazarda konjonktürel daralmada devamlılık, hatta daralmanın daha da sertleşmesini öngörmüştük ve yılın ilk üç çeyreğinde bu öngörülerimiz gerçekleşti. Meyve suyu pazarı, yılın ilk üç çeyreğinde, olumsuz koşulların etkisiyle bir önceki yılın aynı dönemine göre hacim bazında yaklaşık yüzde 15 oranında bir daralma gösterdi. Bir bütün olarak değerlendirilebilecek 2018 ve 2019 yıllarında DİMES, pazardan olumlu ayrışma başarısını gösterdi. 2018 yılındaki büyümemizin ardından, 2019’da da, yılı hacim bazında yüzde 6 büyüme ile kapatacağımızı öngörüyoruz. 2019 yılında ciromuzun 510 – 520 milyon TL bandında gerçekleşmesini hedeflemiştik ve bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. İhracat gelirlerimiz de yıl sonu itibarı ile 45 milyon TL'ye ulaşmış olacak.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ