Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da uyuyan eşini öldüren sanığa müebbet hapis istemi

        Diyarbakır'da, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi 21 yaşındaki Rojbin İ.'yi uyurkenpompalı tüfekle öldürmekle suçlananŞ.İ.hakkında, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek eşi kasten öldürme' suçundanağırlaştırılmışömür boyu hapisistemiyle dava açıldı.

        DHA'nın haberine göre olay, 25 Aralık 2017 günü merkez Yenişehir ilçesinde meydana geldi. Hırsızlık ve kapkaç suçlarından kaydı bulunan vebir süre önce cezaevinden çıkan 29 yaşındaki Ş.İ., kendisini aldattığını iddia ettiğieşi Rojbin İ.'yi, evdeuyurkenpompalı tüfekle vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçıp, 40 gün sonra teslim olan Ş.İ., tutuklanarak, cezaevine konuldu.

        EVİTERK EDİP, SIĞINMA EVİNE YERLEŞMİŞ

        Rojbin İ.'nin öldürülmesine ilişkin soruşturmayı tamamlayan Savcılık, Ş.İ. hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek, eşi kasten öldürme' suçundan iddianame hazırladı. İddianamede, şüpheli Ş.İ.'nin daha önce işlediği suçlar nedeni ile cezaevinde olduğu ve olaydan bir hafta önce denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldığı belirtildi. İddianamede, Ş.İ.'ın cezaevinde olduğu dönemde Rojbin İ.'nin başka bir erkek ile görüştüğüne dair söylentiler çıktığı, bu nedenlegenç kadının evi terk edipsığınma evine yerleştiği ifade edildi. İddianamede maktul ile sık sık tartışma yaşandığı ve geçimsizlik bulunduğu kaydedildi.

        UYURKENBAŞINAATEŞ ETMİŞ

        Olay günü saat 00.40 sıralarında Rojbin İ.'nin evlerinin oturma odasında uyuduğunu belirten savcı, bu sırada Ş.İ.'nin pompalı tüfek ileeşinin başına ateş ettiğini vurguladı. Maktulün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirten savcı, atışın bitişik atış mesafesinden yapıldığının tespit edildiğini kaydetti, Ş.İ.'ın cezalandırılmasını istedi.

        İddianame, Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ