Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Baro Başkanlığınca 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

        Adliye binası önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Avukatlar Günü nedeniyle sadece mesleğin değil, aynı zamanda yargı ve toplumsal sorunlara ilişkin de görüş ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

        Eren, şunları kaydetti:

        "Avukatlar yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının da temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılama olamaz. Savunma hakkının güvencesi olarak avukatlar, hukuk devletinin hayata geçirilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle yüklendiğimiz görevi, kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmeye devam edeceğiz. Savunma hakkının vazgeçilmez bir hak olarak görüldüğü ve uygulandığı, mesleğimizin onur ve saygınlığının korunduğu adil, demokratik ve özgür bir geleceği beraber yaşamak temennisiyle 5 Nisan Avukatlar Günü'nüzü kutlarız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler