Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler 1999 - 2008 detayı! Dosya açıldı, çalışmalar başladı! 2022 EYT yasası bu yıl çıkacak mı ve şartları neler olacak ve kimleri kapsayacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        8 Eylül 1999'da yasalaşan düzenleme ve öncesinde sigorta kaydı bulunanlar ve 8 Eylül 2008 itibariyle 3600 ve daha fazla gün primi bulunanlar ancak emekli olmak için 8 Eylül 1999'da yasallaşan düzenlemeyle emekli olmak için yaşa takılanlar yani EYT'liler, yıllardır erken emeklilik için mücadele diyor.

        2

        Peki, EYT'lileri yaşa takılmadan emekli edecek EYT düzenlemesi ne durumda?

        Hemen belirtelim ki uzun yıllardır rafta bekleyen EYT dosyası tıpkı 3600 ek gösterge gibi yeniden gündemde! Konuyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Çalışmaların seyriyle ilgili net bir açıklama yapılmasa da ilk defa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı düzeyinde EYT ile ilgili kapılar aralandı.

        3

        Peki olası EYT düzenlemesi yasallaşırsa kimleri kapsayacak? EYT düzenlemesi Meclis'e gelecek mi? İşte AK Parti ve hükümet kanadından peş peşe gelen ve EYT'lilerin umut ışığı olarak değerlendirdiği açıklamalar...

        4

        OLASI EYT DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

        Olası EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 ve öncesinde emekli sigortası primlerini ödemeye başlayan ve toplamda 15 yıl çalışma süresi ve 3600 prim gününü tamamlayan ancak emekli olmak için yaş sınırını bekleyenler, EYT düzenlemesinden yararlanabilecekler.

        5

        BAKAN BİLGİN: DOSYALARI AÇIYORUZ!

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

        3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimiz, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak.

        6

        EYT ile ilgili dikkat çeken son açıklama ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş EYT ile ilgili şunları söyledi:

        Orada da (EYT) çalışma yapılıyor. Bu zamanlama meselesidir. Vatandaşın gündeminde olan, çarşıda pazarda insanların söylemiş olduğu herhangi bir konu yoktur ki hükümetin gündeminde olmasın. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor öncelikler ortaya çıktığı zaman kamuoyu ile paylaşılır.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ