Papa: İslamiyet kötü ve insanlık dışı
Papa 16. Benedikt, Hz. Muhammed hakkında yaptığı şok çıkışla tepkileri üzerine çekti
Almanya gezisinde barış mesajları veren Papa 16'ncı Benedikt, önceki gün ise kışkırtıcı bir konuşma yaptı. Papa İslam'daki Dinde zorlama yoktur görüşünün Hz. Muhammed'in güçten yoksun olduğu ilk dönemleri yansıttığını öne sürdü.
14'ÜNCÜ YÜZYILDAN ALINTI
Papa bu açıklamasını desteklemek için, 14'üncü yüzyılda yaşamış olan ve Hıristiyan dünyasında Türklere karşı mücadelesiyle tanınan Bizans İmparatoru Paleologos'un Muhammed'in getirdiği hiçbir yenilik yok. Sadece kötü ve insanlık dışı şeyler getirdi sözlerine yer verdi.
PAPA KILICI AFOROZ ETTİ
İslam'da Tanrı ile akıl arasında ayrılmaz bir bağ yok. İslami cihad akla ve Tanrı'ya karşı diyen Papa, İtalya'da da büyük yankı yarattı. Papa, Muhammed'in kılıcını aforoz etti diye yazan La Repubblica gazetesi, konuşmanın Türklerin çok olduğu Almanya'da yapılmasına dikkat çekti.
Hıristiyanlık ile akıl arasında sıkı bir bağ var diyen Papa, İslam'da ise Tanrı kavramının çok soyut olduğunu ve bu nedenle böyle bir bağın olmadığını söyledi.