Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa ABD’nin desteği IŞİD’e güç verdi

        GAZETE HABERTÜRK

        St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forumu’nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortadoğu’da gelinen noktadan ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin sorumlu olduğunu ifade etti.

        Irak’ta Saddam Hüseyin yönetimdeyken terörist grupların bulunmadığını söyleyen Rus lider, “Saddam devrildikten sonra Irak’ta terörizmin nasıl hortladığını hep birlikte gördük. Bugün ise bölgede IŞİD tehdidi var. IŞİD, Irak ordusundan daha fazla silaha ve askeri imkâna sahip. IŞİD bu kadar silahı nasıl elde etti? Tüm bunlar ABD’nin desteği ile oluyor” dedi.

        Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile diyaloğa devam edeceklerini kaydeden Putin, bu bölgede Libya ya da Irak benzeri bir senaryonun yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

        ‘ABD BİZE ÜLTİMATOM VEREMEZ’

        Rusya ile ültimatom dili ile konuşmanın kabul edilemez olduğunu belirten Putin, “Ben ilk kez ABD ile ilişkiler konusunda da söyledim. İlişkilerimiz soğudu. Siz şu tezi hatırlıyorsunuz: ‘Bizimle birlikte olmayan, karşımızda.’ Bu nasıl bir diyalog? Bu bir ültimatom. Hiç kimse bizimle ültimatom diliyle konuşamaz” diye konuştu. Putin, ABD’nin asıl sorununun bölgede Rusya’yı göz ardı ederek tamamen kendi çıkarlarını düşünmesi olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ