Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhuriyetçi adaydan ayrımcı açıklama!

        NBC televizyonunda katıldığı programda ABD Başkanı'nın dini inancının ABD anayasasıyla uyumlu olması gerektiğini söyleyen Cumhuriyetçi aday adayı Ben Carson, 'İslam'ı anayasayla uyumlu görüp görmediği' sorusuna ise "Hayır, kesinlikle uyumlu görmüyorum" yanıtını verdi.

        Sputniknews'in haberine göre Donald Trump da geçen hafta katıldığı bir söyleşide, ABD Başkanı Barack Obama'nın 'Müslüman olduğunu ve ülkede Müslümanlık sorunu yaşandığını' iddia eden bir destekçisini düzeltmediği için hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilmişti.

        ‘NEFRET, BİR ABD DEĞERİ DEĞİLDİR’

        Nitekim Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Martin O’Malley, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “ABD halkı, Cumhuriyetçi Parti’nın Müslüman karşıtı bağnazları Trump ve Carson’dan daha iyidir. Nefret, bir Amerikan değeri değildir” diye yazdı.

        Nahla Aboutabl adlı kullanıcı tepkisini “İronik. Bazı insanlar bir siyahinin de başkan olmaması gerektiğini düşünmüştü” sözleriyle dile getirdi.

        Omar T. Woodard ise Cumhuriyetçi Parti’nin politikasını eleştirerek “Öteki korkusu, Cumhuriyetçi Parti’nin yakıtı. Bu korkuyla güdümleniyorlar ve buna bağımlılar. Büyük bir millete giden yol bu değil” dedi.

        CNN/ORC tarafından yapılan son anketler, Trump'un birinci, Hewlett-Packard şirketinin eski patronu Carly Fiorina'nın ikinci, Carson'un da üçüncü sırada olduğunu gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ