Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Venedik Karnavalı renkli görüntülerle başladı!

        Venedik'teki tarihi karnaval başladı. Tarihi 'maske karnavalı'nın açılış gecesinde ateş, dans ve müzik gösterileri Venedik kanalı üzerinde yüzen gondollar üzerinde gerçekleşti.

        Harita

        Kostüm giyip maske takan binlerce insan baharın gelişini karşıladı. 2 saat süren açılıştın yapıldığı gece alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Venedikte karnaval 2 hafta sürecek. Bu süre boyunca Venedik sokakları farklı maskeler ve kostümlerle dolaşan insanlarla renklenecek.

        Venedik Maske Festivali Orta Çağ'dan beri düzenleniyor...

        Venedik'in ünlü saraylarında balolar ve konserler düzenlenecek ve gondollarla geçit törenleri de yapılacak. 9 Şubat'ta sona erecek olan bu festivale ilgi büyük.

        VENEDİK MASKE FESTİVALİ'NDE MASKELERİN ÖYKÜSÜ

        İtalyanca ismi Carnevale di Venezia, olan Venedik Karnavalı Orta Çağ'dan beri yapılıyor. 13. yüzyılda yapılmaya başlanan bu karnavalda maske takılmasının nedeni ise trajik.

        1348 yılında Venedik nüfusunun yarısının ölümüne neden olan veba salgını sırasında hayatta kalan insanlar yaralarını gizlemek için uzun kıyafetler giyerek maskeler takmaya başlamış.

        Zamanla renklenen maske ve kıyafetlerle şehrin simgesi haline gelen bu karnavalda giyilen kıyafet ve maskeler aynı zamanda zengin ve fakir arasındaki farkı da kapatıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ