Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bulgaristan Başbakanı Boyko’dan Türkiye’deki soydaşa sandık darbesi

        İsmail KORKMAZ / SOFYA

        Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, koalisyon ortaklarının desteği sayesinde parlamentodan geçirdiği kanunla, Türkiye’de yaşayan oy kullanma hakkına sahip 200 bine yakın soydaşın iradesine set çekti. Yeni kanuna göre yurtdışında yaşayan Bulgar vatandaşlarının oy kullanması için kurulacak seçim sandıkları sadece Bulgaristan’ın diplomatik misyonlarında açılacak.

        Bu düzenlemeyle Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları kurulacak 3-5 sandıkta bir veya birkaç günde oy kullanmak zorunda kalacak. Anamuhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile Reformcu Blok (RB) milletvekillerinden bazılarının aleyhte oy kullandığı tasarı 110 oyla kabul edildi.

        HÖH Milletvekili Çetin Kazak, “Bu adım ülke dışında yaşayan binlerce vatandaşımızı oy kullanma hakkından mahrum edeceği anlamını taşıyor. Her ne kadar ülke dışında yaşayan herkesi ilgilendirse de, bu değişikliğin Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlarımıza yönelik olduğu açıkça görülüyor” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ