Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Eker, Çin'de 'Dünya ile Diyalog' toplantılarında konuştu

        AK Parti Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türk halkının, iktidarın ve yatırımcının güçlü duruşu karşısında başarısız olduğunu söyledi.

        Eker, Çin'in güneybatısındaki Çongçing kentinde bugün sona erecek olan ve deniz aşırı ülkelerden parti liderleri, üst düzey yetkililer, uzmanlar ve girişimcilerin yer aldığı 300 katılımcıya ev sahipliği yapan "Çin Komünist Partisi (ÇKP) - Dünya ile Diyalog” toplantılarında konuştu.

        Genel Başkan Yardımcısı Eker, "15 Temmuz FETÖ darbe girişimi halkımız, iktidarımız ve yatırımcılarımızın güçlü duruşu karşısında başarısız oldu." ifadesini kullandı.

        Eker ayrıca, Türkiye'nin, son dönemlerde meydana gelen Suriye krizi, Brexit referandumunun Avrupa Birliği'ndeki komşu ülkelere tesiri, DEAŞ, PKK ve PYD terör örgütlerinin bölgede artan saldırıları gibi zorluklara rağmen ekonomide minimum zararla ilerleme kaydettiğini vurguladı.

        
AK Parti iktidarından önce Türkiye’de zayıf yönetişim ve vizyon eksikliği bulunduğunu ifade eden Eker, bu eksikliğin AK Parti’nin kalkınma ve gelişme yönünde yaptığı enerji, ulaşım ve bilişim yatırımları ve ekonomide aldığı önlemler sayesinde giderildiğini kaydetti.

        Eker, partisinin, Orta Asya’dan Balkanlar’a, Uzak Doğu’ya ve Batı’dan Afrika’ya herkese ulaşarak mevcut ekonomik modeli oluşturduğunu dile getirdi.

        Türkiye’nin Doğu ve Batıyı birleştiren eşsiz bir ülke olduğuna dikkati çeken Eker, bu konuda parti politikalarının bu iki medeniyetin zenginliğinden etkilendiğini anlattı.

        Çin, bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği "ÇKP - Dünya ile Diyalog" toplantıları ile ÇKP'nin politikalarının, uluslararası topluma anlatılması ve diğer ülkelerle geniş ölçüde temas içinde olunmasını hedefliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ