Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çin iletişim uydusu fırlattı

        Şinhua ajansının haberine göre, Şıcien-13 adlı ülkenin ilk yüksek işlem kapasiteli uydusu Çinin güneybatısındaki Şiçang Uydu Fırlatma Merkezinden, Dünya yörüngesine gönderildi.

        Kalkış ağırlığı yaklaşık 4.6 ton olan uydu yerel saat ile 7:04'te, TSİ 02:04'te fırlatıldı. Çin Aerospace Science and Technology Corp. şirketi tarafından tasarlanan uydu, doğal afetlerin takibi, uçak ve trenlerde internet erişiminin sağlanması için kullanılacak ve yörüngede 15 yıl kalacak.

        China Satcom tarafından yapılan açıklamada uydunun kırsal alanlardaki iletişimi de güçlendireceği ve temel iletişimin yanı sıra uzaktan öğrenme ve tıp gibi alanlarda da değerlendirileceğini belirtti. Genel Müdür Tian Yulong ise bu fırlatmanın Çin iletişim uydusu teknolojisinde bir dönüm noktası olacağını belirtti.

        36 kilometre yüksekliğe, Long March-3B taşıyıcı roketiyle fırlatılan Şıcien-13ün saniyede 20 gigabayt veri transferi yapabilme kapasitesi bulunduğu ve ülkenin şimdiye dek en yüksek işlem kapasiteli uydusu olduğu belirtildi.

        Çin’in, 2015 yılında yayımlanan orta ve uzun vadeli sivil amaçlı uzay altyapısı geliştirme planına göre, 2025 yılına kadar uzayda 22 iletişim uydusu olacak.

        Saniyede 20 gigabayt veri transferi kapasitesi bulunan uydu, doğal afet izleme ve internet erişiminin artırılması için kullanılacak

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ