Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Facebook'ta canlı yayından adam öldürdü

        ABD’nin Cleveland kentinde kız arkadaşıyla tartışan Steven Stephens (37), işlediği cinayeti Facebook’tan canlı yayınladı.

        Paskalya Günü’nde gerçekleşen olayın ardından açıklama yapan Cleveland polisi, Robert Godwin (74) adlı siyahiyi yol kenarında durduran Stephens’ın cinayeti işledikten sonra telefonunu kapatarak izini kaybettirdiğini duyurdu. Polis, yayın sırasında yaptığı telefon konuşmasında 13 kişiyi daha öldürdüğünü söyleyen katilin yakalanması için arama çalışması başlattı.

        Facebook yetkilileri söz konusu videonun yayından kaldırıldığını açıkladı. Geçen temmuz ayında canlı yayında Chicago’daki bir şahıs vurularak öldürülmüş, mart ayında ise bir kişi Facebook’ta canlı yayın yaparken 16 kez vurulmuştu.

        ABD polisi işlediği cinayeti Facebook'tan yayınlayan şüpheliyi arıyor

        Yakalanmasını sağlayacak bilgi için 50 bin dolar ödül konulan ve arama çalışmaları ülke geneline yayılan zanlı konusunda bazı eyaletlerin sakinlerine dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

        ABD'nin Cleveland kentinde işlediği cinayeti sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan canlı yayınlayan şüpheli, ülke geneline aranmaya başlandı.

        "Kan donduran" cinayetin üzerinden bir gün geçmesine rağmen 37 yaşındaki siyahi zanlı Steven Stephens'ı yakalamayı başaramayan Cleveland polisi, aramalarını ülke genelini kapsayacak şekilde genişletti.

        Cleveland Polis Şefi Calvin Williams, Cleveland Belediye Başkanı Frank Jackson ile düzenlediği basın toplantısında olayın ardından şüpheliye ait cep telefonunun sinyallerinin kesildiğini bildirdi.

        "Stephens'ı bulana kadar altına bakılmadık tek taş bırakmayacağız." diyen Williams, Stephens'ın Ohio eyaletini terk edip etmediğine dair ellerinde bir delil bulunmadığını dile getirdi.

        Katil zanlısına teslim olma çağrısında bulunan Belediye Başkanı Jackson ise Stephens'ın yakalanmasını sağlayacak bilgi için 50 bin dolar ödül vereceklerini açıkladı.

        Stephens'ın "tehlikeli olduğu" yönündeki uyarılarını tekrarlayan Williams ve Jackson, onun gidebileceği Pensilvanya, New York, Indiana ve Michigan eyaletlerinin sakinlerini dikkatli olmaları konusunda ikaz etti.

        Canlı yayınladığı cinayetten önce de 13 kişiyi öldürdüğünü belirtmişti

        Steven Stephens'ın "kan donduran" cinayeti Paskalya Bayramı'na rastlayan geçen pazar günü Cleveland'ta işlemişti.

        Kız arkadaşı Joy Lane ile tartışan Stephens, Facebook'tan canlı yayınladığı telefon konuşmasında 13 kişiyi öldürdüğünü belirtmiş, daha sonra da yol kenarında durdurduğu 74 yaşındaki Robert Godwin adlı siyahiyi silahla vurarak öldürmüştü.

        Cinayeti işledikten sonra telefonunu kapatarak izini kaybettiren zanlının yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlatılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ