Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Laura Bush'tan olay açıklama

        ABD'nin bir önceki “firs lady"si, Laura Bush'un, yakında piyasaya çıkacak “Kalpten Gelen Konuşmalar'' adlı kitabındaki iddialarına göre, 'G8 Zirvesi'ndeki ABD Başkanı George Bush, eşi Laura Bush'un da aralarında bulunduğu ABD delegasyonu birden hastalandı.

        Laura Bush, Başkan Bushun zehirlenme kaynaklı olduğunu sandığı hastalık yüzünden zaman zaman yataktan çıkamadığını belirterek, “Gizli Servis olayla ilgili inceleme yaptı ama bir sonuca ulaşamadı. Doktorlar da hepimizin bir virüs kaptığımızı söyledi. Ama başka heyetlerden hastalanan var mıydı, bir tek biz miydik hastalanan bilmiyorum" dedi.

        Laura Bush, kitabında, lise yılları sırasında başına gelen ve yaşamının bir bölümünü kabusa çeviren trafik kazasına ilişkin de ilk kez ayrıntılı olarak konuştu. Bush, 17 yaşında lise öğrencisi iken, Texas eyaletine bağlı Midland kentinde, bir kız arkadaşıyla birlikte bir açık hava tiyatrosuna yetişmeye çalışırken, “DUR" işaretinde durmayıp, o sırada kavşaktan geçmekte olan bir araca çarparak, kendi lisesinden Mike Douglas adlı öğrencinin ölümüne yol açmasının, yaşamının bir bölümünü kabusa çevirdiğini belirtti. Bu dönemde Tanrı'ya olan inancını bile yitirdiğini dile getiren Barbara Bush, “Bu korkunç olayla, olayı hiç düşünmeyerek, olaydan hiç bahsetmeyerek başa çıkmaya çalıştım. Ama yıllarca kabusum olmasını önleyemedim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ