Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bild’in azılı suçlular haritasına tepki

        Almanya'da cezasını çektikten sonra salıverilen, aralarında katillerin de bulunduğu eski suçlulara yönelik kampanya başlatan Bild gazetesi, "Ortaçağ zihniyeti"yle suçlanıyor. Geçen çarşamba günü "157 suçlu serbest bırakılıyor" diye manşet atan gazete, cezasını çekmiş ve artık vatandaşlık haklarını geri kazanmış eski suçluları, Almanya haritası üzerinde göstererek afişe etti.

        "Serbest kalmış azılı suçluların Almanya haritası" diye başlık atıp, dört yıl önce serbest kalmış kişilerin kısa biyografilerini yayınlayan gazetede, "Seks istemediği için karısını öldüren bu adam 2006'dan beri serbest. Ömür boyu içeride kalmalı" benzeri satırlar yer aldı.

        Die Zeit gazetesinde yer alan yorumda, "Bild gazetesi, cezasını çekmiş bu insanları yeniden prangaya vuruyor. Son dört yılda suç işlemedikleri de ortada. Yeniden suç işlemelerini önlemek için de Almanya'nın Bild gazetesine değil, daha fazla sosyal uzman ve psikiyatra ihtiyacı var" denildi.

        SUÇLUYA KELEPÇE

        Alman Hükümeti serbest kalacak, ağır cezalık suç işlemiş kişiler için elektronik ayak kelepçesi uygulamasına başlamayı planlıyor. Ancak uzmanlar, "Elektronik kelepçe hafif suç işleyende işe yarayabilir ama, ağır suçlarda anlamsız olur. Çünkü suçlunun nerede olduğunu bilirsin ama, ne yaptığını bilemezsin" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ