Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Çıplaklık yasası ülkeyi karıştırdı!

        Güney Kore’de hükümetin aldığı yeni bir karar, kıyafet uygulaması konusunda tartışma başlattı. Yarın yürürlüğe girecek yeni yasa, kadınları mini etek giymekten alıkoyabilir.

        Güney Kore hükümetinin kabul ettiği yasa, kadınların kamuda mini etek giymesine kısıtlama getirebilir. Hükümetin bu ay başında düzenlenen kabine toplantısında revize edilen yasaya göre, kamu alanlarında mini etek giymek sorun olmaya başlayabilir. Yarın yürürlüğe girecek olan yasa kapsamında, vücutlarını fazlasıyla çığlak bırakan kişiler 45 dolar para cezasına çarptırılacak.

        Sosyal medyada büyük tartışmalara neden olan yasa, Güney Kore’ye özgrü K-pop kültüründen doğan ve genç kızlardan oluşan T-ara ve Girls Generation müzik grubu üyelerinin mini etekli sahneye çıkmasına engel olabilir. Veya, başkent Seul’un ünlü Gangnam mahallesindeki kulüplerde polis ‘aşırı çıplak’ insan denetimine çıkabilir.

        Güney Kore halkı, yasanın duyulmasının ardından, başkent Seul ve birçok şehirde yaygın olan ‘iç çamaşırını ortaya koyma’ trendinin engellenmek istendiğini düşündü. Güney Koreli kadınlar, mini eteklerin yanı sıra delik veya yırtmaçlı pantolon veya şort giymekten hoşlanıyor. Bu tür giyim tarzı benimseyen K-pop müzik gruplarının videoları, 19 yaş üzeri uyarısıyla yayımlanıyor.

        SOSYAL MEDYA AYAKLANDI

        Yürürlüğe girecek olan yasa, Güney Koreli ünlüler başta olmak üzere sosyal medyada tepkiye neden oldu.

        Güney Kore’nin seks sembolü olarak kabuk edilen şarkıcı Lee Hyori, Twitter’da attığı mesajda, “Bu yasa gerçek mi? O zaman ben öldüm” ifadesini kullandı.

        Medyada öne çıkan isimlerden Nancy Lang ise Twitter’da, dekoltesinin üzerinde 45 dolara denk gelen 50 bin Güney Kore Won’u tutarken çekilen fotoğrafını paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ