Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Demir Lady'e Türk Bayraklı çelenk

        Londra’nın dünyaca ünlü Özer ve Sofra restorantlar zincirinin sahibi Hüseyin Özer, geçtiğimiz hafta vefat eden İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher’ın (87) Londra’daki evinin kapısının önüne Türk bayraklı çelenk bıraktı.

        Margaret Thatcher'ın Londra'daki evinin önü ziyaretçi akınına uğruyor. Thatcher'ın vefatının ardından, başkent Londra'nın Belgravia semtindeki evinin önünü çok sayıda kişi ziyaret ediyor ve çiçekler bırakıyor. Basının da vefat haberinin ardından akın ettiği evin bulunduğu sokakta, birkaç polis memuru görev yapıyor.

        Thatcher'ın cenaze törenine hazırlıklar sürerken Thatcher'ın kızı Carol "Zor ve gözyaşı dolu bir haftanın kendisini beklediğini" söyledi.

        TÜRK BAYRAKLI ÇELENK

        Türk işadamı Hüseyin Özer de İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları adına eski Başbakan’ın evinin önüne Türk bayraklı çelenk bıraktı. Bu sırada Thatcher’ın evinin önünde bekleyen yerli ve yabancı basın mensupları, ünlü işadamına yoğun ilgi gösterdi.

        “VATANINI, MİLLETİNİ SEVENLER İÇİN ÇELENK KOYDUM’’

        Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yurtdışında temsil etmek sadece devletin işi değildir. İşadamlarının da görevidir. Sadece para kazanmak değildir işadamlarının görevi. Memleketi iyi temsil edelim. Ben burada ‘Türk Hüseyin’im. Türkiye’ye gittiğim zaman hiç birşey değilim. Buradaki işadamları ve sade vatandaşlarda Türkiye’yi temsil ediyor. Yaptığı yanlış veya doğru her harekette Türkiye Cumhuriyeti sorumludur. Nasıl ki bir İngiliz centilmeni Türkiye’ye geldiği zaman ‘İngiliz centilmeni geldi’ deniyor. Burada da ‘Türk centilmeni’ vardır. Benim gibi düşünenler için vatanını, milletini sevenler için Türk bayrağı çelengi koydum. Önce çiçek alacaktım ama sonra Türk bayrağının daha uygun olacağını düşündüm.”

        “MEKANI CENNET OLSUN”

        Margaret Thatcher’ı sevdiğini söyleyen Özer, “Seviyorum çünkü memleketi kurtaran bir insandır. Büyük liderdir. Onun içinde ‘Büyük lider, mekanın cennet olsun’ diye yazdırdım. Benim içimden gelen buydu. Allah benim sevaplarımdan alıp ona versin. Vatanı kurtardı. Bu memleket onun zamanında batıyordu. Bu memleket batarken ben de batar mıydım bilmiyorum. Bana ayrıca bir faydası dokunmuş değildir. Sadece zamanında KDV’yi getirdi. Tam da ben yeni dükkan açmıştım. Herkes isyan etti, ben “helal olsun!” dedim. Çünkü vatana o vergi gerekiyordu. KDV’yi ilk defa bu hanım icat etti. Turgut Özal’da bunu takip etti. O da Türkiye’yi kurtardı. Çığır açtı. Bu iki insan çığır açan insanlardır. Bunu takip eden liderlemiz de var ama, ölmeden onların hakkında konuşulmaz. Güzel şeyler yapıyor insanlar. Margaret nur içinde yatsın vefat etti. Bundan sonrada ardından rahatça konuşabiliriz. Özal vefat etti onun hakkında da rahatça konuşabiliyoruz. O da nur içinde yatsın. Türkiye’yi değiştirmişti. Madem ki yutdışında yaşıyoruz , o zaman vatana iyi hizmet etmek lazım. Sadece paraları cebe doldurmak yeterli değildir yurtdışında. Türkiye’de yeterli olabilir ama yurtdışında değil. Yurtdışındaki Türklerin hepsi memleketinden sorumludurlar. Davranışlarına ona göre dikkat etmelidirler. Giyimini, kuşamını, yemek tarzını o memelekete göre uydurmalı ve İngilizce konuşmalıdır. Türklerin İngilizce konuşmasını istiyorum. Almanca konuşmayı çocuklar nasıl başardıysa...konuşamayanlar Türkiye’nin itibarı zedeleniyorsa. Buradaki her Türk vatandaşının Türkiye Cumhuriyeti adına doğru yaşamasını istiyorum. Bu çiçek Türkiye Cumhuriyeti adına, benim gibi düşünenler adına oraya koyulmuştur. Ben seviyorum Margaret Thatcher’ı. Büyük lider. İnşallah benim gibi düşünenlerde bu olaydan mutluluk duyar.

        CENAZE TÖRENİ ST PAUL’S KATEDRALİ’NDE YAPILACAK

        Thatcher'ın cenaze töreni 16 Nisan’da Londra'daki Aziz Paul's Katedralinde düzenlenmesi bekleniyor.

        1925 doğumlu Thatcher, Oxford Üniversitesi mezunuydu. İş adamı olan eşi Denis Thatcher'ı 2003 yılında kaybeden İngiltere'nin ilk kadın Başbakanı, Mark ve Carol isimli ikiz çocuk sahibiydi.

        Muhafazakar Partili Thatcher, 1979-1990 döneminde başbakanlık görevinde bulunmuştu. Thatcher'ın birçok kamu kurumunu özelleştirmesi ve ekonomi politikaları, eleştiriler almasına neden olmuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ