Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Akdeniz’de göçmen faciası önlendi

        İtalyan donanmasının Lampedusa Adası açıklarında 24 saat içerisinde 1000 kaçak göçmeni boğulmaktan kurtardığı açıklandı. Önceki gün yardım çağrısı üzerine harekete geçen İtalyan kurtarma ekiplerinin batmak üzere olan dört botla karşılaştığı belirtildi. Kurtarma botlarının çürük olduğu için batma tehlikesi geçiren dört teknedeki 30’u kadın, 42’si çocuk 823 kaçak işçiyi hiç vakit kaybetmeden gemiye çıkardığı açıklandı. Dört çürük tekneden kurtarılan göçmenlerin Mısır, Tunus, Irak ve Pakistan vatandaşları oldukları ifade edildi.

        AB’YE GİRİŞ KAPISI

        İtalyan donanmasına bağlı arama kurtarma ekipleri, bu olaydan birkaç saat önce yine Lampedusa Adası yakınlarında yaptığı bir operasyonla da 233 kaçak göçmeni daha kurtardı. İkinci operasyonda kurtarılan göçmenlerin de Pakistan ve diğer Afrika ülkelerinden oldukları belirlendi. İtalyan donanmasına bağlı askerler kurtarılan kaçak göçmenleri Sicilya’ya götürdü. Göçmenlerin burada gerekli sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra göçmen bürosuna teslim edilmeleri bekleniyor. İtalya kıyıları, Afrika’dan kaçan göçmenlerin Avrupa Birliği’ne giriş kapısı olarak biliniyor.

        DESTEK İSTİYOR

        İtalyan yetkililer Avrupa Birliği’nden kaçak göçle mücadele için daha fazla destek talebinde bulunuyor. AB ise kaçak göçle mücadele için Libya, Mısır, Tunus ve Türkiye gibi Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin de deniz kontrollerini artırması gerektiğini savunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ